Oesters op Schotse wijze.

Schotse Oesters eten.

Tijdens onze vakantie konden we genieten van de vele verse zeevruchten. Mosselen, vis, scheermessen, kokkels, oesters, kreeft.
In een van de restaurants serveerde ze oesters op Schotse wijze. In het kader dat we de Schotse keuken wilde leren kennen leek dit ons een goed project.

Er werd voor ieder een half dozijn geopende oesters gebracht, liggend op ijs en ruim voorzien van partjes citroen. Ernaast werden er twee borrelglaasjes gezet, eentje gevuld met wodka, de andere leeg, en een schaaltje mierikswortelsaas.

Het volgende is de bedoeling: doe de oester in het glaasje, schenk er een beetje wodka op, wat citroen en tabasco naar believen en schep er vervolgens een lepeltje mierikswortel op. Roeren en in één keer op slobberen.
Best lekker maar onze voorkeur gaat toch uit naar oesters met een druppeltje citroensap en een draai uit de pepermolen. Lekker zilt en puur.

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee