Een heerlijk smeerseltje

Een lekker smeerseltje!


Na wat rondneuzen in de verzameling kookboeken kwam ik een heerlijk smeerseltje tegen voor op een stukje stokbrood of overgebleven ciabatta.
Ik heb in plaats van yoghurt crème fraiche genomen(geen yoghurt in huis)

Je hebt nodig:
Stokbrood in smakelijke niet te dunne sneetjes

Gesnipperd uitje.

Geperste knoflook

Geraspte kaas

Eventueel kleine blokjes ham of chorizoworst

100ml yoghurt

Pakje slagroom

Bieslook vers of uit potje

60 gram gesmolten boter

Peper, zout en paprikapoeder

Blokjes paprika(handig zijn die potten met gepelde paprika, Turkse/Marokaanse winkel!)
En al wat ze verder nog maar lekker vind!!!!!

Mix de yoghurt, uitje,knoflook, geraspte kaas, ham,gesmolten boter, paprika, slagroom, paprikapoeder, peper zout en bieslook door elkaar tot een goed smeerbaar, niet vloeibaar geheel. Besmeer het stokbrood ermee, lekker ruim!
Leg ze op een ovenplaat en plaats dit gedurende 10 minuten in een hete oven( 200 graden hete lucht) Gebruik eventueel als laatste nog even de gril. Bestrooi met verse bieslook en smullen maar. Het smeerseltje heb ik ’s morgens al gemaakt en in de koelkast bewaard. Ook lekker als borrelhapje. Wij hebben er een kop verse minestrone bij gegeten.

Smakelijk ETEN!!!!
 
 
Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee