Dameskoor Halsteren op zondag.


Met het Halsters dameskoor op zondag.


Een half jaar geleden kwam het zo ter sprake dat het wellicht ook wel eens leuk was om eens een gewone dienst te zingen i.p.v. alleen uitvaarten en een enkel huwelijk. Ook ik had er wel oren naar en zo werden we voor twee diensten ingeroosterd, eentje op zaterdagavond en afgelopen zondag was onze zondagbeurt.

De dames waren al bijtijds in de koorkamer bijeen en ondanks het vroege uur( 9.10 uur) zat de stemming er al goed in. Het kopje koffie en croissantje ontbrak maar verder kon het niet stuk. Iedereen had alles goed op orde en de we konden beginnen.
De dienst van woord, gebed en communie verliep vlekkeloos. De dames zongen licht, met gevoel en vol concentratie. Dat hoor je, dat voel je.


Gisteren was het weer repetitietijd, en toen ik op het parochiecentrum aankwam trof ik de pastors, Ineke en Lenie nog aan de laatste restjes van hun lunch. Complimentjes over zondag en gelijk de vraag of we ook niet aanstaande zondag konden zingen. Een eucharistieviering deze keer.
Na een korte raadpleging van de ‘’meisjes’’ besloten we dat we het samen weer zouden doen. Snel even geïnformeerd naar de zondaglezing en liederen gekozen. De vraag van de dames was of ze onder offergang en communie iets meerstemmigs mochten zingen.

Tijdens de koffiepauze ben ik even op het secretariaat achter Ineke’s pc gaan zitten en heb een orde van dienst gemaakt. Heerlijk als dat allemaal kan en je alle middelen ter beschikking hebt.
Om 15.00 was de repetitie klaar en de viering van zondag geregeld.

Het dameskoor Halsteren is niet groot, 17 leden, maar heeft een goede inzet en nemen hun zang serieus, onthouden je aanwijzingen, en blijven goed opletten, ook bij liederen die al vaak gezongen zijn.

Zondag, 9.30 uur, Halsteren, Quirinuskerk.
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''