terug uit Parijs



Hallo allemaal,
Zo we zijn weer terug uit Parijs. Vanaf de 2e kerstdag hebben we een dag of vijf in Parijs rondgehangen.
De treinreis is gewoon aangenaam, voor je het weet doemt Gare du Nord al op en sta je binnen een kwartiertje midden in de stad.
Een kort ritje bracht ons naar ons hotel, netjes en in een rustige staat gelegen. We kregen een ruime kamer met badkamer en een piepkleine, aparte wc. Als je de deur open wilde doen als je eraf kwam moest je bijna over de pot heen stappen.

Het weer werkte goed mee, op tweede kerstdag zaten we om 13.30, buiten op het terras(verwarmd met gaslamp, in de zon te lunchen. Is dat vakantie of is dat geen vakantie. Regen hebben we niet gehad, beide buien vielen terwijl wij sliepen of in een museum waren.

De terugreis ging ook soepeltjes, we waren deze keer goed op tijd op Gare du Nord en met een vertraging van 10 minuten reisde we af richting Brussel. Daar kwam de ‘’Brusselaar’’ ook op tijd. We konden prima zitten. In Antwerpen stroomde de trein echt helemaal vol, alles stond geblokkeerd, zodat we moeite hadden om er in Roosendaal uit te komen. Om 16.55 stonden we weer in Bergen op Zoom op het station waar de benedenbuurman ons kwam afhalen.

Heerlijk om weer thuis te zijn! Gisteren natuurlijk de twee teckels weer opgehaald in Ossendrecht en gelijk even achter het nieuwe orgel plaats genomen om er even een stukje op te spelen. Wat een mooi instrument!

Natuurlijk ook nog twee kookboeken gekocht, over het maken van terrines en hartige cake’s.
Hier een receptje voor van een terrine die ik vanmorgen heb gemaakt:

Terrine de confit de canard

Pour 8 à 10 personnes
Coût de la recette :
Niveau de difficulté :
Temps de préparation : 10 min
Temps de cuisson : 20 min
Temps de repos : 12 heures
5 cuisses de canard confites
6 pommes de terre charlotte
2 échalotes
20 brins de ciboulette
sel, poivre

Lavez les pommes de terre puis dans une casserole d'eau bouillante salée, faites-les cuire pendant 20 min.
Egouttez-les, épluchez-les et coupez-les en rondelles.
Hachez finement les échalotes.
Ciselez la ciboulette.
Dans un faitout, faites réchauffer à feu doux les cuisses de canard pendant environ 20 min, pour les débarrasser de leur graisse.
Ôtez la peau et les os puis effilochez la chair dans un saladier.
Ajoutez les pommes de terre, les échalotes et les brins de la ciboulette. Assaisonnez et mélangez.
Versez la préparation dans un moule à cake ou une terrine de 26 cm.
Couvrez d'un film alimentaire. Posez dessus une planchette ou une autre mole surmonté d'un poids de 2 kg.
Laissez refroidir puis mettez au réfrigérateur pendant 12 heures.
Cette terrine se déguste froide, accompagnée d'une salade aux noix.
Smakelijk,
THEO

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''