Appeltaart met kaneel....

Hallo allemaal,

Tijdens onze vakantie in Lübeck hadden we heerlijk weer en maakte een flinke wandeling door de mooie stad. Altijd opzoek naar tweedehands boekenwinkels en leuke restaurantjes.
Het viel ons op dat er veel plaatselijke zaken zijn, niet zoals in veel Nederlandse steden, waar Blokker, Zeeman, Lidl, Aldi het straatbeeld bepalen. Toch nog een ketenzaak! De eurowinkel! Ook in Nederland ontbreekt deze winkel niet in het stadsbeeld. Een winkel vol gadgets en dingen die je niet nodig hebt. Ja, toch, ik zie een nieuwe pillendoos! Voor € 1.00, dus toch even naar binnen
En omdat we er nu toch zijn dwalen we even langs de schappen, een overvolle winkel, zowel spullen als mensen. Als we in de rij bij de kassa staan komen we langs de toiletafdeling, zeepjes, rollen toiletpapier als dollarbiljetten of met moppen. Er stond ook een serie luchtverfrissers in de meest vreemde geuren, eentje viel ons op: appeltaart met kaneel. Nou dat wilden we dan wel eens proberen. Wie kent de verleidelijke geur niet als er een appeltaart in de oven staat, of als de taart op de aanrecht staat af te koelen?!!
Terug in het hotel moesten we natuurlijk gelijk even ruiken,……en ja, appeltaart met kaneel!! Voor ons geen frisse citroenluchten, Ocean brise of lelietjes van Dalen meer op het toilet.
Wij doen thuis dus geen grote boodschap meer……. We gaan een appeltaart bakken.

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''