Een moderne uitvoering

 

anna, maria jezus

Hallo allen,

Deze tijd staan er weer overal kerstbomen, alles is bont versiert en sommige huizen hebben hun woning behangen met verlichting. Ik las in een krant dat mensen speciaal voor de bijzondere kerstversieringen in de tuin een aparte groep hebben laten monteren in de meterkast.

Maar bedenk eens hoe het moet zijn geweest:

Maria onbevlekt ontvangen, een reis naar haar nicht, en dan ook nog op een ezeltje(zwanger) zittend op pad voor de volkstelling. Verstand van bevallen heb ik niet maar de nodige dagen op een ezel, zwanger, lijkt mij nou niet echt een pretje.

Wij zijn wel erg verwend tegenwoordig en goed voorzien van moderne snufjes. Telefoon, internet, skype, snelle auto’s, camcorders, vliegtuigen en nog vele snufjes. Stel je nou eens voor dat het kerstverhaal in deze tijd zo spelen, hoe zou het dan gaan? Zouden er ook engelen door het luchtruim zweven? Zou Maria en jozef in een Fiat Panda op pad zijn gegaan? Misschien met een caravannetje? Na de bevalling een sms naar de H. Anna(moeder van Maria, feestdag 26 juli)?

Nu vond ik op internet een moderne versie van het kerstverhaal:

Reacties

Jochem Baas zei…
Geachte heer Leenders,

de Onbevlekte Ontvangenis van Maria betreft het door de RK Kerk geleerde dogma dat Maria zonder erfzonde is verwekt. Dit heeft dus eigenlijk niets van doen met de Geboorte van Jezus of het Kerstfeest.......

groeten
Jochem Baas

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''