Maandag kom ik even binnen kijken!

494

Beste allemaal,

Als je door de stad loopt zie je op veel plaatsen het bord ‘’TE KOOP’’ aan huizen geplakt. Veel mensen zetten in deze financieel krappe tijd hun huis te koop. Soms omdat men de hypotheek niet meer op kan brengen of omdat men kleiner wil gaan wonen om de woonlasten te drukken.

Een veel gebruikte hulp bij de verkoop is de site van Funda. Je kunt zoeken op huis type, nieuwbouw, monument of starters- woning.

www.funda.nl

 huisje

Op deze site staan veel huizen met foto’s van het interieur, om een idee te geven wat er te koop wordt aangeboden. Het zinnetje ‘’een ruime keuken’’, of ‘’badkamer met bad, douche en tweede toilet’’. Zo kun je zelf een beetje inschatten of de keuken nog vernieuwd moet worden en voor de badkamer dito.

vuurtoren

Laatst was ik bij mensen op de koffie en er kwamen nog enkele anderen. Het gesprek ging over een woning die al twee jaar te koop stond. Een van de dames wist dat keuken en badkamer wel heel oubollig waren, en dat die kosten bovenop de koopsom zouden komen. Wie wil tegenwoordig nog een massief eiken keuken? Of een toilet met mint roze gemak??!!

pics_animated-diving-into-toilet

Wij keken op van deze mededeling, hoe weet jij dat nou riepen we bijna gelijk!!

O, niet zo moeilijk zei Elly: iedere maandagmorgen surf ik altijd even naar de Funda- site en toets mijn woonplaats in. Na nog geen twee seconden openbaart Funda een zee van informatie over prijzen, huiskamers, badkamers, en aftimmeringen op de zolder. Tjonge wat hebben die een allegaartje van meubelen, en die keuken!!!! Daar kun je nog geen ei in bakken! Kamers met schrootjesplafond, slaapkamers waar een blind paard nog geen schade kan lopen.

Stal%20Bethlehem

Ik was stom verbaasd! Hoe krijg je het bedacht! De anderen keken ook verbaasd, dat ze daar nooit aan gedacht hebben!!! Een gast pakte een notitieboekje en vroeg hoe je Funda spelde. Die dag kreeg Funda er zeker 4 ‘’kijkers’’ bij.

pixel-illustration_huisje-boompje-beestje

groeten!

Theo.-fool4

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''