Komkommertijd.

 

komkommer2

We zijn er vroeg bij dit jaar. De radio, televisie en internet staan bol van nieuwtjes, roddels en beschuldigingen als het om komkommers gaat.

Na het ziek worden van mensen die komkommers hadden gegeten kwam er een golf aan goede raad op ons af. Weg met de komkommer!! Ik hoorde iemand zeggen killerkomkommer. Alsof we in de supermarkt aangevallen kunne worden door de komkommerbacterie. Zou een mondkapje niet iets zijn???

zoetzuur komkommer1a

Maar nadat wetenschappers met al hun kennis zich over de komkommer gebogen hadden werden de Nederlandse komkommers weer ‘’eetbaar’’ verklaard.

En meteen, uit het niets kwamen er koks en amateurkokers met recepten, want tja, er staat nog een gigantische partij in de koelcellen!

komkommer

Nou, laat ik mij dan ook maar aansluiten met een paar recepten:

Op Turkse wijze:

1 grote komkommer
300 ml. yoghurt, uitgelekte
1 teentje knoflook
1 takje munt,Gedroogde kan ook)
1 draai ( of 2) peper
Zout
Schil de komkommer en snijd die in vieren en daarna in niet al te dunne schijfjes. Pers of hak de knoflook fijn.
Meng alle ingrediënten en zet even koel weg, zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.

komkommer

KOMKOMMERS IN ZOETZUUR

* 1 KG KOMKOMMERS
* 400 GRAM SUIKER
* 3 DL AZIJN
* KRUIDNAGEL
* PIJPKANEEL
Schil de komkommers, snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder het zaad, snijd ze in vingergrote stukken. Verwarm de suiker met de azijn en de specerijen. Kook hierin de komkommers tot ze helemaal glazig zijn. Haal ze eruit, doe de komkommers in schone potten en giet de vloeistof erop.
Schroef het deksel erop en zet ze plusminus 5 min. op de kop. Wees niet te zuinig met de suiker, de azijn kan best wat tegenwicht gebruiken.

Theo._rondkijkend

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''