Vakantie-les.

praag

Vakantie-ervaring geeft inzicht.

Afgelopen week voor een korte vakantie naar Praag geweest. Wat een prachtige stad! Vol prachtige gebouwen, kerken en piepkleine winkeltjes.

transavia-goedkope-vluchten

Met Transavia een ontspannen vlucht gemaakt vanaf Rotterdam. Wat is dat heerlijk ontspannen zeg! Geen heksenketel van zenuwachtige mensen die zoekend ronddolen maar een vlotte afhandeling bij het inchecken en de veiligheidscontrole evenzo. In mijn bagage werd iets gezien dat ze nogmaals door de scanner wilde halen. De veiligheidsbeambte keek nogmaals op het scherm en wist te vertellen dat ik mijn stemvork nog in mijn tas had zitten. Dat ding was ik al maanden kwijt!

stemmegaffel

Aangekomen in Praag volgden wij de pijlen met de koffertjes. De tekst op de borden was voor ons onbegrijpelijk. Omdat we de dag voor vertrek hoorden dat er een openbaarvervoersstaking was had Adrie ‘s morgens voor vertrek contact opgenomen met het hotel of zij voor transfer konden zorgen. Er stond dus keurig een meneer met bordje op ons te wachten en hij bracht ons tot de voordeur van het hotel.

De kamer was bijna klaar en de bagage werd opgeslagen zodat we lekker de stad in konden. En toen kregen we de eerste les: vreemdeling in een stad waar je niets verstaat of kunt lezen.

zingendesmiley

Gewend dat wij altijd wel iets begrijpen en al snel enkele woorden oppikken was hier niet het geval. Straatnamen zijn niet uit te spreken, menu ’s niet te lezen, mensen bij de bushalte niet te begrijpen. Zo moet een vluchteling uit Afghanistan zich dus ook voelen als hij/ zij aankomt en onder de mensen komt.

Als we naar een restaurant gingen vroegen we om een Engelse kaart, maar als die er niet was deed men vreselijk hun best om uit te leggen wat er stond.

Een leerzame les tijdens een heerlijke vakantie!

Theo. _THEOknipoog!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''