Visje!

images2

Bergen op Zoom is natuurlijk bekend door zijn AAA-menu. Asperges, ansjovis en aardbeien. Sommige mensen gruwen bij het idee, maar die denken dat wij alles in een pan doen, husselen en op groot vuur afbakken!!! Dom, dom, dom, een Bergenaar weet beter! Gelukkig maar.

kokee4

Een voorgerecht met asperges, als hoofdgerecht ansjovis naturel, en dronken aardbeien na, dat lijkt er meer op.

visjes1

Vanmorgen kwam ik bij mijn Turkse winkel op de Antwerpsestraatweg( tegenover de Nettorama) voor wat fruit. In de diepvries had hij twee soorten ansjovis: met graat en zonder graat. De keuze was niet moeilijk, om het gemak te dienen heb ik een zak gefileerde ansjovisjes gekocht en langzaam, langzaam laten ontdooien.

Een minuut of tien geleden een dienblad belegd met keukenpapier en ze keurig uitgelegd. Zo’n beetje een pond.

visjes 2

Buiten staat de partypan klaar met olie, evenals de borden en de glazen voor het bier. Brood snijden we straks als we aan tafel gaan! Van dat lekkere Turks/ Marokkaanse brood( MULTI-CULTIE)!!!. Knapperige korst en taaige binnenzijde, het kan niet beter! Voor de grap maak ik er een bearnaisesaus bij. Een kwestie van de goede ingrediƫnten in de keukenmachine doen en op start drukken.

kittytiger

Het weer is uitstekend dus we kunnen lekker buiten eten! Wie maakt ons wat??!

Theo__knikkend

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''