Blijdorp


Het  was weer zover, we hadden ons jaarlijkse uitstapje naar Blijdorp. Bloedheet maar om 18.10 uur pakte we de bus richting dierentuin. Het is zeer voorspelbaar wat je te zien krijgt maar het blijft leuk en in een bus met goedwerkende airco( dank je wel RET) is het een ritje van niets. We stappen voor de deur uit en scharen ons in de rij van andere pretletters die  op kosten van de RABO bank genodigd waren voor dit uitje.
Kindjes alvast vrolijk krijsend en de meegenomen oma, omdat ze het zooooo leuk vind 5 dagen op Roderik Jan te passen, half overspannen achter de kinderwagen. Omie mag haar knuistjes nog dicht knijpen als er een kind in de wagen zit, er zijn er ook velen, ook vanavond, die de kinderwagen gebruiken om wat spulletjes mee te nemen. Een babytas met luiers, een vestje/ jasje voor als het koud wordt, een handdoek, je weet maar nooit, flesjes drinken, een voordeelpak natte handdoekjes voor ongelukjes, een handtas, en  een fruithapje. Het kind loopt los, leuk aan het ontdekken. Onze Oma de poma duwt zich te barsten en  sjort aan de kinderwagen en houdt intussen ook iedere beweging van oma's suikerhartje in de gaten. Ja , ze vindt het zoooo leuk!!!!

We zijn maar net over de oranje loper binnen gekomen worden we aangesproken door een in het oranje gekleedde Rabo-girl . Of we en tassie van haar willen? nou, we zagen geen omkoopschandalen in het verschiet en knikte braaf ja. Een enorme tas , wel helemaal recyclebaar , met daarin in, je moest echt goed zoeken, twee foldertjes , een ballpoint en 1 (zegge één) druivensuikertje. We laten haar het verhaal doen over bejaarden bankieren en al wat er bij komt kijken. Met het doel om de klant niet in handen te laten vallen van grijpgrage neef Willem. We krijgen alvast een gouden tip: controleer uw afschriften. Nee de bank komt zelfs bij uw thuis, en plundert dan via officiële wijze de nodige pecunea van de rekening.
We zijn weer losgelaten en de oranje mascotte snelt naar een andere prooi. " wil u een tassie"??!!
we kunnen verder. Het is behoorlijk druk en iedereen is uit zijn benauwde huis gekomen en scharrelt puffend door de hof der dieren.
Het is vermakelijk om op een bankje te gaan zitten en te kijken wat er zoal voorbij komt:
- jonge nieuwe hypotheken
-jonge  nieuwe hypotheken met 100.000 van pa en ma (laatste zijn er ook)
-oude hypotheken
-hypotheken  alleenstaanden
-hypotheken tweede leg,  oude man / erg jonge vrouw met kind
- hypotheken tweede leg met nasleep van de eerste leg. erg oude man/ jonge vrouw                 drie kinderen it vorige relaties
- hypotheken van oeps dat is een tikkie te veel
-poenerige typjes met geld
-poenerige typjes met een derde lening en twee veel te dure auto's ,  nog niet afbetaald wintersport, nieuwe lening voor de zomervakantie naar het armste deel van India .
- grootgebruikers van het brede spectrum dat de bank biedt op het gebied van geldverstrekking.
- En dan wij nog allemaal , het gewone klootjesvolk , op een of andere wijze verbonden met de Rabobank.

We  nemen het treintje terug naar de hoofdingang alwaar we binnen 3 minuten weer in een aircogekoelde bus van de RET zitten richting huis. We nemen een koud glas bier en zitten nog een tijdje buiten , en overdenken het leuke  uitstapje. Ik heb vast andere dingen gezien dan de anderen...........
Morgen verder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''