zwammen


Al verschillende jaren hebben we geregeld contact met Oesterzwam Rotterdam. Een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het kweken van oesterzwammen op biologische wijze. Ze gebruiken koffiedrab om de zwam te laten groeien en halen hiervoor koffiedrab op in de stad. Eerst zaten zij op de Maasboulevard 100, het voormaligne Tropicana. Maar zoals wij gisteren merkte waren zij verhuisd.
Enkele weken geleden kregen we een mail van ze, er werd een zwammen diner gegeven en we konden ons opgeven. Dat was spekkie voor ons bekkie en we schreven in. Het was een 5 gangen diner:

een paté van Oesterzwam en hazelnoot
-----
een oesterzwamsoep
-----
risotto met oesterzwam
-----
een curry met geroosterde oesterzwammen
------ 
een veganistisch dessert op ook koekje van oesterzwam

Hier werden we dus mee gelokt. het leek ons reuze smakelijk en dus gisteravond op pad, naar de Maasboulevard 100. Daar was het vreemd stil, alleen was er een congres waar iedereen een enorme kaart op zijn borst kreeg met gegevens die voor anderen toch wel eens van belang konden zijn. Hét leek of iedereen elkaar kenden er werd wat afgesmakt en op ruggen geklopt. Vreemd eigenlijk ,mannen zoenen elkaar niet?! Onze mannelijke (hetero) vrienden beginnen dat steeds meer te doen. Ga zo door!
Maar goed, even niet druk maken over zoenen maar waar 'het diner der zwammen' dan wel was. De pasjesmevrouw sprak alleen Engels en ik stond niet op de lijst, dus werd ook niet gezoend of op de rug gejast, ze ging even iemand halen. Er kwam een meneer naar beneden en die vertelde dat ik aan de Schiehaven moest zijn. toemme dat was aan de andere kant van de stad en het was spits! Gelukkig is er navigatie en zonder veel oponthoud belandde we op de juiste plaats. Het was zoeken want het was in het donker niet makkelijk te vinden. Maar niet zeuren, we waren er en het culinaire feest kon beginnen. Iedereen werd uitgebreid ontvangen en voorzien van een drankje.

 We werden ook genodigd om de nieuwe kweekcontainers te gaan bekijken. 8 grote containers waar het 'broed' in groeit op /in de koffiedrab, vervolgens naar een andere container wordt verhuisd daar schrik van de kou en als een bezeten paddestoelen, oesterzwammen gaat produceren. Allemaal heel milieu vriendelijk en doordacht .
Na deze rondleiding ging het diner verder en smaakte UITSTEKEND ! Het dessert dat veganistisch was, smaakte naar meer! Ik kijk ineens heel anders naar oesterzwammen . 
Ik maak ze geregeld klaar en als je net beter wist zou je denken met iets vlezigs van doen te hebben. Een zeer geslaagde avond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''