oude kranten


De wekker gaat, het is weer tijd om aan een nieuwe dag te beginnen! Met frisse moed treed je de wereld weer tegemoet. Rustig beginnen met koffie en de krant, beschuitje met tevredenheid wegproppend. Even  je verdiepen in het wereldnieuws, snel blader je door naar de sport Dat was 20 jaar geleden al zo en er is nu eigenlijk niets veranderd. Nou, er is wel  degelijk ietst veranderd. De krant! vat u hem? Nou? Wat is uw krat anders dan 20 jaar geleden ? Juist! DIGITAAL!!
Bijna niemand stormt 's ochtends naar de brievenbus om een verse, naar drukinkt ruikende krant op te pakken. Het hhad ook iets magisch zo'n nieuwe krant.bij ins thuis deelden we de krant en had je beiden een nieuwe krant, maar het tweede deel was lang zo spannend niet. En, je had zwarte vingers.  het was nog even schrobben alvorens de deur uit te gaan.
Tja, nu open je de app van je krant en gaat met een klik of een tush van artikel naar artikel. Wij hebben de Volkskrant en die lijkt in de huidige versie op de Harry Potterkrant. Foto,'s bewegen  en nodigen je uit het artikel aan te klikken.
Deze veranderingen hebben  ook gevolgen. Wij gaan een verbouwing tegemoet en het souterrain moet leeg. Dit houdt in dat alles weer ingepakt  moet worden. Glaswerk, serviesgoed, potten en pannen, snuisterijen en nog veel meer. Mar waar haal je kranten vandaan. Goede raad is duur maar oze vriendin A. , die in een groot appartementencomplex woont is langs de deuren geweest bij al haar buren : hebbie ouwe kranten????  Haar score was een plastictasje vol wat we met veel dank hebben aangepakt.

NEE, DIT IS GEEN VERZOEK OM UW OUWE KRANTEN , VOOR WE HET WETEN ZITTEN WE NOKKIE NOKKIE IN DE KRANTEN. Maar schaars worden ze wel.  Als kleine jongen ging we langs de deuren en vroegen om oude kranten, een favoriete bezigheid . We brachten de kranten dan naar de lorreboer. Die verzamelde van alles, ijzer, papier, lompen, en alles wat los en vast zat. We kregen dan een kwartje, een muntje ter waarde van 25 oude centen, die we dan ook steevast gingen omzetten in snoepgoed. Heerlijke dubbele waterijsje met twee stukjes, jojo-drop, trekdrop, zure schotels en jodenblokken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''