Sterk


Je gaat je in deze dagen van corona crisis toch bezinnen op de zin van het leven. Een katholieke catechismus vraag: Waarom zijn wij op aarde is er een die mensen aan het denken zet, Het katholieke antwoord zal ik u besparen, daar heb ik niet zoveel mee.
We moeten ons gaan instellen op 1,5 meter samenleving, makkelijk gezegd, moeilijk gedaan. We houden ons aan de regels, omhelsen niemand en blijven op gepaste afstand bij de sporadische koffiedrinkers die zich meldt. alles  tegen de corona!
Ik liep te denken over een schrijfset en las in een artikel dat vrouwen duidelijk beter bestand zijn tegen virussen en andere kleine en grote ongemakken.
niet alleen het coronavirus maar ook andere virussen en bacillen verslaat het vrouwelijk gestel vele malen beter dan het sterke geslacht de man.

In den beginne, dus heel lang geleden was er en knutselaar in zijn schuurtje  wat aan het rommelen het losse onderdelen. Zonder er bij na te denken had hij een dinges geknuteld. Zijn knechtje kwam binnen en zag het dinges aan, en vond het en grappig dingetje vooral dat stukje tuinslang tussen zijn magere beentjes.  De knutselaar deed batterijen in het dinges deed zijn eerste stapjes. De knutselaar kreeg er goede zin van en knutselde wat omgeving en liet het dinges erin in los.  De knutselknecht vond het maar zielig, zo'n dinges in z'n eentje en begon zelf ook in de bak met koppelstukken  en verbindingen te rommelen. Het ging hem goed af en na een uurtje waggelde er een compaan, een vrommus, over de tafel. Er was een stuk beter nagedacht over het ontwerp, zelfs aan het voortbrengen van vrommussen was gedacht ! Er zat een klein fabriekje in het vrommus waar van deze dingessen gemaakt kunnen worden. Alles goed en wel vond de knutselaar maar waar is het dinges dan nodig?? die had geen rol in de productie. s' Nachts stond de knutselaar op en ging naar het schuurtje en rommelde wat aan de vrommes.   hij haalde er een klein dingetje uit en ging naar zijn dinges. HJ wist niet waar hij dat dingetje moest laten en kwam op een idee; hij maakte een zakje en plakte dat onder het tuinslangetje. zo dat was geregeld. tevreden ging hij weer naar bed en vertelde de volgende morgen an zijn knecht van de nachtelijke werkzaamheden. De knecht was niet gelijk dol enthousiast maar het kon er mee door. Ze namen een bakje koffie enn staken een sigaar op ( toen nog niet als schadelijk geacht).
Nou de rest kennen we, het is altijd zo gebleven, dingessen later mannetjes, hadden amper een rol bij de fabricage van wat we tegenwoordig mens noemen. Sommige diersoorten laten het er dan ook niet bij zitten en ruimen  na de aflevering van de zaadjes het mannelijke exemplaar op. De bidsprikhhaan begint al aan de zaaier te knabbelen als het werk nog volop aan de gang is. Mannetjes bijen, de dar,  wordt na de daad ook genegeerd en sterft.
De mens heeft een gulden middenweg gevonden en blijven aanmodderen. Sommige mensen, bijvoorbeeld de Antillianen, Surinamers, Kaapverdianen en Portoricanen zetten het mannelijk exemplaar bij de vuilnisbak  als hij te lastig wordt, en zoeken weer een appetijtelijk mannetje als zij weer een baby willen.
Sterke vrouwen!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''