Het gegeven boek.
Het lijkt zo'n leuk idee, een boek! Onder het mom van lezen doen we allemaal schaft menigeen een boek aan voor vader, moeder, goede vriend of vriendin, gaat nar de kassa en spreekt de memorabele woorden: het is een cadeautje, mag ik er nog even een opdracht in schrijven, dat vindt ie leuk. Met zwierige letters wordt en een boodschap ingeschreven en de strik kan erom. Op naar de ontvanger.
'O wat zal hij/zij blij zijn en zo origineel!!!!! Ik kan haast niet wachten'. Het feestvarken zit in de stoel en hoopt stilletjes dat men nu eens echt een doos sigaren heeft gekocht. Hij ziet het pakje, zou het........ nee het is papier van boekhandel Donner en die hebben veel in het assortiment maar geen sigaren. Met gevijnsde blijheid wordt het pakje geopend. Wat leuk! heel leuk, en zo origineel! De opdracht wordt gelezen en toegelicht door de gevert. terug brengen is er ook niet bij met dat versje op de eerste pagina, dus wordt het boek in de boekenkast gezet, waar ook de kadavers van vorige jaren staan. MET OPDRACHT. Ze staan op keurig systeem in de kast, dit jaar gekregen prominent I het zicht, die van vorig jaar een rij verder van 2 jaar geleden daar weer achter en de oudere in de doos met kringloop erop.
En daar kom Ik ze dan weer tegen. Voor een fractie van de prijs die er voor betaald is. Het gaat in mijn geval over kookboeken. Sommige zijn gesigneerd door een chef. Mensen hebben het aahgeschaft in een door wijnen en spijzen overstelpt etentje voor een gigantische prijs , want een chef moet ook leven .
Je hebt serieuze opdrachten, maar ook komische of komisch bedoelde opdrachten (ik hoop dat je volgend jaar wel een ei kunt bakken)en dat in een boek van Otolengi, bekend van zijn ellenlange ingrediƫntenlijst. Ook de eenvoudige kookboeken worden geschonken, vooral die voor studenten en mensen die op kamers gaan. Een bezorgde tante heeft het studenten/op kamers boek zorgvuldig voor Jaap uit gezocht. er staan iet alleen recepten In maar ook hoe je met een strijkbout tosties kunt maken, Een strijkbout is het aller aller laatste wat een student aanschaft als hij/ zij op kot gaat.
'Dat je maar wel goed blijft eten, tante Edith
Nou tante Janny wordt hartelijk bedankt, voor 1 euro was ik de eigenaar van de goede zorgen van tante Edith.
Reacties