Over vis en zo
De ontvangst is plezierig en we mogen zelf een tafeltje uitzoeken. Er hangen verschillende schoolborden die dienst doen als menukaart en de te bestellen wijnen hangen op eenzelfde bordje
Een vriendelijke kerel vraagt of we Frans spreken en op ons 'un peu' ratelt hij er vrolijk op los. Hij laat ons duizelig achter om door een heel aardige vrouw verder te worden geleidt in de gang naar een voortreffelijke maaltijd. Ze neemt onze bestelling op en even later komt ze terug met een heerlijke witte Ventou en 6 OVERHEERLIJKE OESTERS.
we smullen van de heerlijkheden, en smikkelen vervolgens van een rauwe tartaar van Tonijn. Als toppunt zijn er garnalen die formidabel zijn gebakken. Het dessert is een bekertje roomijs ,niets meer niets minder. En natuurlijk een espresso. voldaan keren we om 22.00 uur weer huiswaarts. We ontdekken In een boomstronk een biebje zoals wij dat in Rotterdam ook hebben.
We kijken bij thuiskomst nog een detective die we thuis opgenomen hebben (vraag me niet hoe maar A. is daar grootmeester in, om de H.Google deze dingen allemaal te laten doen. Deze onderbreking van het gewone dagelijkse met een weekje Reims is ondanks de corona crisis een voortreffelijke afwisseling en maakt dat je er weer met frisse moed tegenaan kunt. Als je in Reims komt is dit een plek om even langs te gaan, bij mooi weer kun je op het terrasje van al deze zeeheerlijkheden genieten.
Reacties