Gezond

 


Één onderwerp komt iedere verjaardag ter sprake : gezondheid 🤧! Oo wat een heerlijk onderwerp! We hebben er allemaal mee te maken, en het is bij een ieder anders. Zo rond de 45 begint het langzaam toe te nemen, de interresse neemt toe, vooral het vertellen over eigen gezondheid. Heel eerlijk gezegd is dat het meest interessante item waar breedsprakig over geoorreerd wordt. Buikpijn? Nou, en ik dan, tjonge jonge dat was nipt!



Hoe ouder,  hoe meer ellende men schijnt mee te maken. Als je het nuchter bekijkt heb je met het klimmen der jaren procentueel méér trammelant te verduren. 65? Zet er een procentteken achter en je hebt een richtgetal voor het lijden, sukkelen en hinkepoten dat men heeft. Verjaardagen waren vóór corona die ideale plek om dat getal te fijnafstellen. Mensen zaten min of mindere maten gedwongen bij elkaar ter meerdere glorie van de jarige, dus binnen 10 minuten weer het hazenpad te kiezen wordt als uiterst onbeleefd ervaren. Nee, we blijven gezellig, vooral gezellig, zitten en informeren naar de afwezigen "Ik zie dat tante Alie er niet is, toch niet ziek?? Er klinkt sensatie door in de vraag.. Alie heeft last van nippeldruk, een blauw loshangend achterstel ventiel dat niet goed werkt. Tante Jo weet er het fijne ook niet van maar heeft via de buurvrouw van een vriendin, die bij Alie in de wijk woont en haar soms ziet op de markt, dat het niet zo best gaat. Ach gut, 't is zonde is niet van de lucht. De aftrap is gegeven! Nu komt er een slachtoffer die in de kamer zit aan bod. "Zeg Henk, jou prostaat was toch lek?" Hier had Henk niet opgerekend, hij loopt knalrood aan, waarop een ander oppert dat zijn bloeddruk ook niet goed meer is zo te zien. Henk schiet in de patiëntenrol en verteld in geuren en kleuren hoe een lange naald in z'n dinges werd gestoken daarbij een naald als een kachelpook door hem werd geschetst. Heel de kamer gruwt en griezelt. Ze zijn waar ze wezen willen. Joop zet de joker in: "ja, toen ik dat ongeluk met de grasmaaier had(hij stak onhandig zijn vingers onder het ding) al dat bloed! Er heeft jaren geen gras gegroeid ! 

 

En slap dat hij zich voelde! Dat is koren op de molen van Will en Godelief, het alternatieve stel op het feest. Wichelroede kruid met een snufje nootmuskaat dat werkt uitstekend volgens het stel. Het stel komt nog met magnesium, klappermos, B12, de noodzaak van extra D complex, krabsap (ouderdomsvlek verwijderaar) als tegenhanger van de middelen die via de huisarts voorschrijft. Na, 2 uren loven en bieden verlaten de feestgangers roodhoofdig maar tevreden de feesteling maar niet zonder gekeken hebbend waar het volgende feestvarken woont en af te spreken hoe laat het begint. Geef mijn portie maar aan Fikkie 🦊


Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''