De eitjes zijn uitgekomen!!


Het was een onrustige avond l, vol roestvorming. Het leek wel of er een tram door de tuin denderde en piepend de bocht nam. Maar we waren voorbreidt dat het een heel spectakel zou kunnen worden. Zo'n broedsel is geen sinecuur. Toen het licht begon te worden hingen wij over het  balkon en zagen dat  het nest was verbouwd tot een kraamkamer, inclusief eierrekje om de schalen te drogen  en lekkr op te smikkelen. Het doet een aanslag op je botten, ook van een roestvogel!

Je zit de blaren op je achterwerk en  dan moet je nog erg opletten dat je als broedende moeder geen reetketelsteenplasmose oploopt. Zonder beschutting in die striemende regen dan moet  je als moeder erg uitkijken dat je de eieren niet kookt,  overkookmose ook wel aambeifrukilatersymboliside.



Geneoeg medisch geklets het eerste ei kwam uit het bleek al vrij snel een hennetje te zijn, en na 7 minuut 30 seconden barste het bruine ei en zie een haannje!! Het zijn nest vlieders dus ze dreutelde al snel op tafel. Ma strekte even de benen en ging nog even op het nest zitten voor de foto. De kipkachel fantjes zijn nestvlieders en vliegen snel uit 



Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''