Wurmen



 Het is bij ons vaste prik dat we zondagmorgen naar vroege vogels luisteren. Met vaste onderwerpen en soms ook humoristische momenten. Waar mensen inbellen over wat ze voor een waarneming kunnen melden. De febolijn of iets dergelijks. Een vroeg koolwitje, en knop un de rodendendron de vuilgebekte Roodstaartmuisje tot een diepvries kip die een paasei legt. Heerlijke radio. Er zijn ook spektakelstukken waar de heel Nederland aan mee kunt tellen, de vogels in je tuin, de vlindertelling, de bijjentelling, de glurende buurmannen in je tuintelling en nog wat tellingen waar de gemiddelde Nederlander naar harte lust  het notitieblok en het vers geslepen potlood ter hand neemt. Ik zag een oproep aan de tellers om deze keer een wurmentelling te houden. Een WURMENTELLING! 



Zondag lekker uitslapen, krantje en koffie erbij, in bed of op de bank. Mooi niet, je dochtertje van  5 of je kleinkind staat aan de deur met een vies gezicht. Opa ik mag van mama niet vuil worden, spit jij de mesthoop en tel jij de wurmen? Dan wacht ik bij oma tot je terug bent. Daar sta je dan, met schepje en je wormenteller! Nee, neem dan het meseumplein, daar hebben ze 8000 wurmen( misschien uit Oekraïne, vluchtelingwurmen) losgelaten. Met frisse kinderklauwtjes al knedend de wurmen (door kinderhandjes inmiddels 12000 wurmen) vrolijk de wurmen rondstrooiden. Hier is de link: https://nos.nl/l/2425963



Ik hoorde ook van een wurmen hotel. 

Alles wat eetbaar is of was gooi je erin en het speciale soort wurm vreet zich onbenullig en heb je binnen een week weer verse komkommer 🥒! Mis! Paprika? Mis! Uitgepoepte kompost! Doe dat maar eens na! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''