Pasta met paddestoelen, een mooi begin van de week
Dit is één van mijn favoriete recepten:
pasta con fungi
Benodigd zijn:
15 gram gedroogde paddestoelen
175 ml water
Bouillonblokje groente
Olijfolie
Knoflook naar smaak
Handvol verse peterselie
Een paar gedroogde tomaten in olie
120 ml witte wijn
Pasta naar keuze
Peper en zout
En een salade
De paddestoelen in een beetje warm water weken.na 15 minuten uitknijpen en het weekwater bewaren.
Verhit de olie en bak hierin de knoflook, peterselie en de reepjes gedroogde tomaat. Voeg de gedroogde paddestoelen toe en vijf minuten laten sudderen. Voeg de witte wijn toe, even sudderen. Je kunt nu ook verse paddestoelen toevoegen als je wilt.
Voeg nu het bouillonblokje en het water toe. Lekker 20 minuutjes laten sudderen zonder deksel. De saus moet iets indikken
Kook intussen je pasta.
Giet de pasta af, doe in een schaal en doe je paddestoelen erover. Serveren met een rucola-salade.
Smakelijk!!!