Met Knolselderij de winter door.


De herfst is hier nu echt begonnen, het terras begint nu in rap tempo te verwelken. Ook de verse kruiden, ja ook drie hoog zijn we voorzien van peterselie, selderie, salie, lavas, majoraan, oregano, dille, en wijnruit.

Selderblad gebruik ik graag in de soep en om nou de hele winter lekker vers blad bij de hand te hebben heb ik een knolselder gekocht waar het loof nog aan zit. Dit draai ik er thuis af maar zorg dat er een centimeter of 2,5 op blijft staan. Plant de knol voor de helft in verse potgrond en zet in de vensterbank.
Vergeet niet geregeld goed water te geven. Binnen korte tijd begint je groen uitte lopen en groeit het uit tot een ‘smakelijke plant’. Het blad laat zich in een deegje ook lekker frituren en geeft een lekkere pittige snack bij de borrel.

Probeer maar eens!

groeten!

Theo

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''