HELP HELPEN!!!

Beste Blogvrienden,

Enkele weken geleden mailden de familie Barnas het onderstaande artikel met vraag om hulp. Een familie in ernstige nood. Inmiddels heb ik gehoord dat Hans Barnas in maart afreist naar Bosniƫ o.a. deze familie met hulpgoederen te bezoeken.
Jullie snappen dat dit alles geld kost. Als u nu eens uw beurs omkeert en een ‘beetje hulp’ verleent…..?! Zou hartstikke goed terecht komen!

Stichting Bosnische Toekomst
rekeningnummer 4642266 te Anjum



Ellende op de heuvel Ugora nabij Brcko

Vijf meisjes wonen tussen de afval


Aan de rand van het dorp Brka, nabij stad Brcko, maar ook onder de alle civilisaties en human grens om te overleven, woont vijf meisjes, samen met hun vader Sadik en moeder Jasmina.
Het oudste meisje Sabaheta is acht jaar oud , en het jongste is pass vier manden oud.
Na de tientallen verhuizing van een tijdelijk adres naar een andere, van welke het laatste was een grot ( spelonk) boven dorp Maoca, is familie Fazlic vier jaar geleden in Brka gekomen. Daar in Brka, in streek van heuvel Ugora, heeft vader Sadik van oude metaalplaten, kartoon en restanten van houtplaten een “huis” gebouwd. In een van twee ruimte ( kamers) was tot kort geleden een paard, en in andere woonde zeven familie leden Fazlic. Er is geen vloer, alleen een oude dekentje ligt op de grond, dat meestal vochtig is. In een hoekje ligt de oude kleding dat familie van de bewoners van het dorp heeft gekregen.
“Ik moest het paard verkopen, ik kon de paard niet meer onderhouden, en voeren..Hij was de enige bron van onze inkomen, als trekdier helpt hij mee met allerlei klusjes, “ zegt vader Sadik, die wacht op een hart operatie.
Sabaheta zit in klas twee in basis school. “Ik ben de oudste, ik ben acht, na mij komt Nadira, dan komt Emina, dan Sedina en het jongste is Razija “, zegt Sabaheta.
De meisjes hebben nooit een tandborstel gezien, kennen geen TV, koolkast, en allerlei normale dagelijkse dingen die gewoon voor andere kinderen zijn. Zij groeien, slapen , spelen en leven tussen de afval in dit “huis”.


Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''