Thaise Tofu curry
Vandaag weer eens een lekker recept!!
Vandaag, aswoensdag, weer eens een vleesloos recept. In een dik Engels vegetarisch kookboek vond ik vanmorgen een heerlijk recept voor Tofucurry op Thaise wijze. Ik heb het inmiddels gekookt en het ruikt zalig!! Het vlees zullen we niet missen.
Komen de ingrediƫnten:
Pak tofu
3 lepels lichte sojasaus
2 lepels plantaardige olie geen olijf.
Voor de pasta:
Klein uitje gesnipperd
Groen pepertje zonder zaadjes
Een lepel geraspte gember
Raps van een lime of citroen
Lepel korianderzaad
Lepel komijnzaad
Drie lepels verse koriander
Flinke lepel vissaus
Sap van een limoen of citroen
20 gram cocospoeder en 150ml kokend water
Snijdt de tofu in blokjes en marineer deze in de olie en de lichte sojasaus. Zet weg om in te trekken
Meng alle ingrediƫnten voor de pasta, kneus de zaden en doe het in de foodprocessor en draai alles tot een pasta.
Verwarm neutraal smakende olie in de pan en bak hier de afgegoten tofublokjes in tot ze mooi bruin zijn. Giet de overtollige olie af en voeg de pasta toe. Roer alles goed dooreen en laat even lekker zachtjes pruttelen.
Serveer het gerecht met witte jasmijn of basmatirijst.
Serveer er ook een beetje salade bij en bestrooi het geheel met fijn gesneden lenteui