Els Pannemans, de weg naar de BAHA


Ervaringen van een nieuwe bahadraagster Els Pannemans.

Dit verhaal gaat over Els. Els heeft sinds 28 mei ook haar baha.
Els is aan de linkerzijde doof geboren en droeg aan haar rechterzijde een hoortoestel. En, net als veel van de bahaklanten ondervond ze veel problemen, looporen, oorstukje zit niet goed, oorontstekingen.

Na veel jaren sukkelen, druppelen en slikken van antibiotica werd zij op het spoor gezet van de BAHA. iemand van haar werk heeft er ook een, en zo ging het balletje rollen.
Via haar KNO arts werd het raderwerk in werking gesteld. Eerst de nodige onderzoeken of de baha zinvol was, en die hadden een positieve uitslag.

De baha met de hoofdband/beugel werd getest en beviel Els prima, ze hoorde meer met de baha dan met haar eigen achter het oor toestel. Ze vond de beugel wel erg lastig en deed haar nogal pijn. Maar ze hield vol en na vergadering van het medisch team werd de beslissing genomen: Els komt in aanmerking voor een baha.
Ze kwam op de wachtlijst en na twee maanden wachten( lijkt 2 jaar) was ze aan de beurt.

Op 26 maart 2006 mocht ze naar AZM maastricht. Er waren wat misverstanden waardoor Els niet zoals afgesproken als eerste aan de beurt was( Els heeft suiker) maar pas om 13.00 uur. haar suiker werd 4 en het inbrengen van het infuus verpiep niet geheel volgens plan. Een dikke blauwe hand waren het resultaat. Aan de andere kant hadden de medici snel de goed ader te pakken en kon de ingreep plaatsvinden.
Els werd wakker met een fikse pijn aan haar hoofd en kreeg daar een zetpil voor waarna ze om 16.30 uur weer richting huis kon vertrekken. De suiker was inmiddels 3.9 en eerst moest er nog een bezoekje aan de diabetesverpleegkundige. Operatie was goed geslaagd maar had de suiker behoorlijk in de war geschopt, een bijkomend probleem. Als je suiker hebt is het goed dit zeer nauwkeurig met de behandeld artsen door te spreken.
Na zeven dagen werd de reis nogmaals gemaakt om de hechtingen te laten verwijderen. Nadat alles verwijderd was en de healingcap werd teruggeplaatst hoorde Els een duidelijke klik! Dat deed haar erg goed.

De tweede controle werd tien dagen daarna gedaan en alles zag er prima uit. Alleen bleef Els nog veel last van hoofdpijn houden en gebruikte daar Ibruprofen voor, een veel gebruikt middel bij hoofdpijn.
Het heeft enige weken geduurd voor het beurse, doffe gevoel uit haar hoofd verdween, en ze zag met verlangen uit naar het moment dat de baha erop geklikt zou worden

Op 29 mei liet Els een berichtje in ons dagboek achter dat ze op 31 mei ‘haar baha’ zou krijgen. SPANNEND!!!!!

Op 2 juni mochten we lezen dat ze de baha nu twee dagen gebruikte en ERG tevreden was! Hartelijk gefeliciteerd Els, dat het horen je nu een stuk beter af mag gaan en de ontstekingen tot het verleden gaan behoren.

Dit verhaal is gemaakt met de aantekeningen van Els zelf.

Vanmorgen( 9 juni) bericht van Els gehad en ze laat weten dat het haar PRIMA gaat! Ze is erg tevreden over haar baha.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''