Rode biet! Wie kent hem niet?!
Hallo allemaal,
Om nog even terug te komen op de vergeten groenten, wat dacht je van rode biet?
Maak eens een bijzonder uitziende pastaschotel met roquefortsaus rode bietensap!
Benodigdheden:
3 dl water
5 dl bietensap
300 gram spaghetti(Aldi € 0.18 cent per pak)
Voor de saus:
1 dl melk
50 ml water
1 tl. Maizena
100 gr. Roquefort
Walnoten
1 pakje slagroom
Roer in een pan de melk, het water en de maizena tot een glad papje en doe er de kaas door. Breng dit voorzichtig aan de kook en roer goed. Doe er de walnoten door en maak af met de slagroom.
Breng het water en bietensap aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de spaghetti hierin beetgaar. Afgieten en gelijk in een warme schaal doen en overgieten met de warme saus. Om de schotel helemaal in de rode biet stijl te houden kun je een gaar bietje in kleine blokje s snijden en erdoor mixen.
Wie opziet tegen het koken van bietjes( IK!!! Want heel je keuken is rood) de volgende tip: bij de Lidl verkopen ze pakjes met vier gekookte bietjes voor een paar centen, ook makkelijk voor het maken van bietensap!).
Smakelijk!!!
Theo
Reacties