Weer op huis aan


Vrijdag 18 augustus.

Vrijdag was een dag van rondkijken in Friesland. Dokkum, Kollum, Moddergat en ga zo nog maar even door. Een prachtig stukje Nederland. Prachtige boerderijen, weids land, heldere lucht. We troffen het vrijdag erg goed met het weer, volop zon, met een paar piepkleine buitjes.
Vrijdagavond zijn we naar Leeuwarden gereden en hebben daar gegeten. Rond 22.00 uur weer terug op de hoeve in Anjum.
Nog een detective gekeken op de tv en toen de bedstee in. Slapen in een bedstee is niet je van het hoor. het is een beetje ‘slapen in de linnenkast. Ik mocht de achterste plaats betrekken en dat is een klimpartij om er weer uit te komen.
Zaterdagmorgen zijn we even naar Groningenstad gereden en zijn naar de markt geweest. Een bos zonnebloemen voor Jeanneke gekocht.
’s Middags hadden we bij Jeanneke afgesproken. Het weer was prachtig dus konden we gezellig in de tuin zitten. Rond half zes was het eten geblazen en Jeanneke had( een beetje op verzoek) een goddelijke chocoladepudding gemaakt, met slagroom!!! Smullen!!! Het eten was heerlijk Jeanneke!!!!

Daarna weer lekker in de tuin en verder kletsen over van alles en nog wat. Plotseling sloeg het weer om en begon het te donderen in de verte. Een onweersbui volgde.
Voor ons geen reden om de kletssessie af te breken, we zijn binnen verder gegaan. Na een heel gezellige avond hebben we afscheid genomen van een inmiddels lieve vriendin. Er komt vast en zeker een vervolg op.

Zondagmorgen begon met mooi , droog weer en Adrie sprong fris en fruitig uit de bedstee om nog een loopsessie te doen op het Friese platteland.
Daarna ontbijten en de spullen inpakken. Om 10.00 startte ik de auto en vertrokken we met de zon in ons gezicht naar huis. Na de derde bocht verdween de zon en nog voor we Anjum uit waren vielen de eerste druppels. Het heeft gemiezerd, geregend, gestortregend, het is met bakken uit de hemel gekomen!! Onderweg hebben we geen gezellige stop meer kunnen maken, en hebben we de koffie in de auto opgedronken.

Inmiddels zijn we weer thuis en kijken we terug op een heel geslaagd uitstapje.

Het weer is hier ook niet om over naar huis te schrijven. en morgen?? Dan gaan we weer aan de was!

groeten!!

Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''