Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?!


Vandaag moest Adrie een halve dag werken. Hij moest naar den haag en had het idee dat ik een paar treinen later zou komen. Leek mij ook wel een leuk idee en zo gezegd, zo gedaan.
Met de trein van 10.40 uur op weg. Op Hollands Spoor nog even met de tram twee haltes. Op Spui/ stadhuis ontmoette ik Adrie.
We waren beiden hongerig en zijn op zoek gegaan naar een plek om te eten. We kwamen in de kleine Molstraat terecht bij Lapsang. Zegt u niets, maar houdt het in gedachte!! Een leuke kleine lunchroom met vele soorten thee maar ook voortreffelijke koffie. Wat eten betreft dachten we aan de pittige noedelsoep met gamba’s en een eitje, gevolgd door een geitenkaassalade. De serveerster raadde ons aan eerst maar eens de soep op te eten en daarna nog eens na te denken over de salade. HEEL VERSTANDIG.
Er kwam een lekkere kop koffie om te beginnen met een stukje speculaas en daarna volgde een prachtige kop pittige soep, prachtig geserveerd met citroengras in een Chinese kom, schotel en stokjes.
Volgens ons een simpele bereiding maar het smaakte heerlijk.

De salade was inderdaad veel te veel geworden, maar er is een attente serveerster die de klanten behoed voor overmoedige beslissingen.
We hadden nog net een plekje voor een stukje van een van hun super lekker uitziende taarten. Kopje koffie en een stukje toffee- peccannotentaart. Heerlijk als dessert.
Voldaan en heel tevreden zijn we ’s Gravenhage weer in gelopen en hebben we in een kookwinkel(waar de bediening zojuist een fles goedkope azijn had gedronken) een bedruipspuit gekocht. Daarna nog even door de paleistuin en een beetje door de stad. Als je wilt winkelen is Den Haag echt de moeite waard.

groeten!!

Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''