De volgende dag



Berlijn vervolg!

Na een nachtje lekker slapen in een Kingsize bed ( je kunt er met zijn drieën in zonder elkaar in de weg te liggen) werden we goed uitgerust wakker. Een hele, vrije dag voor ons.
Na de nodige spetterpartijen in de badkamer waren we gereed om naar het óntbijt’ te gaan. Dit werd geserveerd in het restaurantgedeelte. Een overvloed aan keuze! Wel 8 au bain marie pannen hielden ieder een lekkernij warm. Pannenkoekjes, gebakken aardappeltjes, roerei, spek met worstjes, truffeleieren, en ga zo maar door. Ook keuze uit vele soorten broodbeleg. Jams in diverse soorten, Adrie moest het vandaag zonder hagelslag doen maar was geen enkel probleem.
Er stonden ook drie etagères met lekkere zoetigheden, kleine uitvoeringen van grote koeken, nou, dat kwam even goed uit!
Na een thermoskan heerlijke koffie en de nodige vulling konden we weer naar boven om onze jassen te gaan halen en de stad in te trekken.
Stel je er niet te veel van voor, we hadden geen programma van zaken die we nog moesten gaan zien. Gewoon kijken waar we uitkomen.
Doordat we nu niet bij Jens en Raimund logeerden hadden we een heel andere start om de stad in te gaan. Was de start voorheel Adenhouwerplatz of Halensee, nu kuierde we bijna net zo gemakkelijk naar Alexanderplatz.

Het werd een winkeldag. De nodige kledingzaken van binnen gezien en de nodige stuks aangepast. Nee, te strak, te flets, o nee veel te opzichtig! Maar aan het einde van de dag waren de aankopen geslaagd en konden we de nodige stuks kleding in de kast hangen.
Tussendoor koffie gedronken in piepkleine koffieshopjes, en een lunchadres gevonden waar het goed toeven was.

Rond vieren weer terug in het hotel waar we even de ogen hebben gesloten om de wandeling te verwerken. ’s Avonds de stad weer in om een smakelijke maaltijd te nuttigen.
We voelen ons zo thuis in Berlijn dat dat allemaal geen enkel probleem is. Rond 22.00 uur terug met de U-bahn naar de Spittelmarkt en twee straatjes lopen en we zijn weer ‘thuis’.

Heerlijke dag achter de rug. Niets hoeft alles mag en we zijn lekker met zijn tweeën. Mooi toch?!
Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''