Pjotr van streek


Hallo allemaal!

Ik heb jullie al eens verteld over onze teckels. Eigenwijze kachelpijpen. Pjotr is degene met de meeste teckelstreken, zo ook deze week.

Afgelopen zondagavond had Pjotr zijn avond niet en liep met naar achter geklapte oren en korte pasjes door het huis. de bloempotten die op de grond staan had hij allemaal van de nodige grond ontdaan, zelfs zo dat een plant schuin uit de pot hing. Er was onweer op komst. Toen wij ’s avonds terug kwamen van de buren had Pjotr de overtrek van zijn mand verwijderd en het daaronder liggende schuimrubber (sponsrubber???) dekje vakkundig versnipperd. Alsof er gele sneeuw lag. Na gemopper van ons (wat hem NIETS kan schelen) keek hij ons hooghartig aan en vertrok naar de bench om de nacht in te gaan.

Maandagochtend was meneer niet zo lekker, had braaknijgingen en wilde naar buiten. En als meneer naar buiten moet……..juist wil hij NU naar buiten. Daar kwam de aap uit de mouw( eigenlijk kwam het ergens anders vandaan maar dat snappen jullie): hij kakte volop schuimrubbervlokken. Meneer had dus het nodige naar binnen gewerkt. Dus, restte mij de taak om goed in de gaten te houden hoe het met de patiënt gaat en of alles er goed uitkomt. Na drie dagen kwam het laatste restje schuim eruit en voelt hij zich weer kiplekker. Kussentjes in de mand kan meneer dus wel vergeten. De mand is nu ook niet meer zo in trek bij hem, hij ligt nu liever onder de tafel op het kleed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''