Een woonervaring opdoen






Hallo allemaal!

Vanavond kwam Adrie thuis met een envelop waarin onze ‘opdracht’ zit voor volgende week vrijdag, zaterdag, zondag en maandagmorgen.

Even uitleggen:

Wij gaan volgende week, een lang weekendje in Rotterdam wonen. In een woning van de gemeente, geheel gerenoveerd en ingericht staat deze woning ter beschikking van ambtenaren en hun familie om te kunnen ervaren hoe het is om in een opknap/probleemwijk te wonen. Enkele maanden gelden kwam Adrie thuis, hij had een vergadering gehad in een van de huizen en was enthousiast. Nou ik nog! Dat viel mee, het lijkt me wel eens leuk om een paar dagen in Rotterdam te ‘wonen’. Een paar dagen ja!!
Een collega van Adrie regelt de boekingen en wist ons (in mijn vrije weekend) in te plannen. Wij gaan dus volgende week vrijdag naar de Bijerlandsestraat. Hier volgt alvast wat info:

Robuuste pandenAan de Beijerlandselaan staan robuuste panden met winkels en etagewoningen. De Beijerlandselaan vormt samen met de Groene Hilledijk winkelcentrum Boulevard Zuid. Het is een drukke gezellige winkelstraat. Op de Beijerlandselaan zijn de laatste jaren enkele huizenblokken in harmonie met de bestaande bebouwing vernieuwd. Daarnaast is er aan de laan een pleintje gecreëerd waar enkele filialen van landelijke winkelketens gevestigd zijn. De Boulevard Zuid trekt daardoor veel klanten uit andere wijken.
Zoals in veel oude wijken het geval is staan de beste huizen aan de hoofd- en winkelstraten. In de daarachterliggende straten neemt de kwaliteit af. In Hillesluis is dat niet anders. Aan de Randweg staan enkele schitterende woonhuizen met uitzicht op de singel. Midden in Hillesluis staan nog veel oude huizen die toe zijn aan een opknapbeurt. Voor een deel heeft hier al renovatie en nieuwbouw plaatsgevonden. Nieuw zijn onder meer de 10 3-, 5- of zelfs 6-kamer appartementen en 17 maisonnettes aan de Beijerlandsestraat en Slaghekstraat. De woningen op de begane grond hebben een grote tuin.


Grootste moskee van Europa. Aan de Colosseumweg is de bouw gestart van de grootste moskee van Europa: de Essalam Moskee. De moskee krijgt een open karakter.

In Hillesluis zijn een islamitische, vier protestants-christelijke en twee openbare basisscholen. Op het gebied van de gezondheidszorg zijn alle basisvoorzieningen aanwezig. Ten oosten van Hillesluis ligt langs de spoorlijn een park met diverse sport- en spelvoorzieningen. Aan de overkant van het spoor ligt, op het grondgebied van de deelgemeente IJsselmonde, het Topsport Centrum, het Feyenoordstadion en enkele sportvelden. Naast de 'Kuip' ligt de megabioscoop Pathe met veertien zalen.
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''