Het is Kerstmis!!!


Hallo allemaal!!

Alles tot een goed einde gebracht! Vanmorgen was de laatste dienst in de kerstsfeer. In de protestantse kerk in Ossendrecht ging dominee Poldervaart voor en verleende de cantorij medewerking. Een feestelijke dienst, net iets anders dan anders maar erg sfeervol. Na een lezing zong de cantorij Joy to the World. Een kerstlied waar de vonken vanaf vlogen, sprankelend, opgewekt, vrolijk. De cantorij wist het er allemaal in te leggen. Het later in de dienst gezongen Susa Nina, een wiegenliedje werd ook als wiegenlied gezongen, gevoelig, lieflijk. Onze organist Alex Hommel weet keer op keer voor een passende begeleiding te zorgen.

Thuisgekomen eerst aan de koffie en voor de lunch gezorgd om vervolgens mij over het dessert te buigen van morgen. Een drassige sinaasappeltaart! Die moet vandaag gebakken en drassig gemaakt want een dagje in de koeling komt de smaak ten goede.
En niet moeilijk!! Let op:

4 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
Snif zout
30 gram maizena
125 gram suiker
De buitenste schil van drie sinaasappels goed klein gesneden
Het sap van drie sinaasappels en een citroen
100 gram suiker
Doe de vier eieren in de kom van je mixer samen met de suiker. Zet de mixer aan en laat draaien tot de eieren goed schuimig zijn en als een dik lint van de garde loopt.
Zeef het meel en de maizena boven de eieren en spatel het er voorzichtig door, let op dat de lucht erin blijft.
Vet een bakvorm in en bestrooi met paneermeel. Doe heer het mengel in en bak het geheel ongeveer 40 minuten op 160 graden. Controleer even met een prikker of d taart gaar is, zo niet tien minuutjes langer.

Stort de taart en laat even bekoelen. Prik de bovenzijde in met een grote vork.

Pers de sinaasappels en de citroen uit, doe er de 100 gram suiker bij en breng aan de kook. Van het vuur halen en even laten afkoelen. Overgiet nu voorzichtig je ‘geprikte taart’ met dit sap en laat het lekker absorberen. Dek af en zet in de koelkast. De volgende dag is alles lekker drassig en met een bolletje ijs en slagroom heb je een HEERLIJK dessert.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''