Winterkoorts door De wetten van Kepler

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag mochten we weer naar Roosendaal, naar De Kring. Een voor stelling van het gezelschap De Wetten Van Kepler genaamd: Winterkoorts.
Er was een voorbespreking, dus wij er naar toe. De artistiek leider sprak zeer enthousiast over het gezelschap, het ontstaan, zijn beweegredenen, de combinatie van muziek en toneel. In een eerdere voorstelling van hen, Biest genaamd, was er een tenor die voor de muzikale noot zorgde. In deze voorstelling was de verpleegster een sopraan die erg mooi zong!

Het stuk gaat over een operazangeres aan het dementeren is en tijdelijk bij haar zoon in huis woont. Dit geeft al erg veel spanning, en daarbij komt dat de zoon een oogje heeft op de ingehuurde verpleegster.
Wat te zien en te horen is, is een erg indringend stuk over iets wat een ieder van ons kan overkomen en een onderwerp dat erg in de belangstelling staat.
De moeder (gespeeld door Nelleke Zitman) is er goed gespeeld. De blik in haar ogen, de handelingen, beangstigend echt! De zoon (Willem Schouten) kenden we uit en vorig stuk en was ook overtuigend. De verpleegster kwam meer over als een goed en ervaren zangeres, haar spel was hier en daar wat houterig. MAAR…….. als je de kans hebt: GA KIJKEN!!!!!

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''