Courgette.
Al jaren krijg ik van diverse mensen van die mooie, kleine courgettes. Prachtig zien ze er uit maar smaken………….
Wat ik ook probeer, bakken, stoven, inleggen, overladen met kruiden, niets geeft een smakelijk rsultaat waarvan je zegt: JA!! Doen we nog eens!
Tot afgelopen dinsdag. Ik las het recept met bijgaand verhaaltje van Syliva Witteman, Christelijke groente.
Ik had geen plannen voor die avond maar wel een mandje tomaten en twee courgettes, dus……..
Hier is de link naar het recept op de Volkskrantsite:
http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/provenaalse_ovenschotel.html
De enige verandering die ik heb toegepast is dat ik geen basilicumblaadjes heb gebruikt om de schotel af te maken maar over de hete, net gebakken schotel heb ik groene(je hebt ook rode, en is misschien ook lekker) pesto, uit een potje, erover gesprenkeld.
Dank je wel Syl, dit recept gaat in het dagkookboek, zo’n dummy vol vetvlekken, krabbels en knipsels dat altijd in de keuken zwerft en geen index heeft. Maar als ik iets zoek, ga ik gewoon even met een glaasje wijn zitten en blader door Luilekkerland. Mijn andere 3000 kookboeken blijven dan onaangeroerd in de kast.
Al jaren krijg ik van diverse mensen van die mooie, kleine courgettes. Prachtig zien ze er uit maar smaken………….
Wat ik ook probeer, bakken, stoven, inleggen, overladen met kruiden, niets geeft een smakelijk rsultaat waarvan je zegt: JA!! Doen we nog eens!
Tot afgelopen dinsdag. Ik las het recept met bijgaand verhaaltje van Syliva Witteman, Christelijke groente.
Ik had geen plannen voor die avond maar wel een mandje tomaten en twee courgettes, dus……..
Hier is de link naar het recept op de Volkskrantsite:
http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/provenaalse_ovenschotel.html
De enige verandering die ik heb toegepast is dat ik geen basilicumblaadjes heb gebruikt om de schotel af te maken maar over de hete, net gebakken schotel heb ik groene(je hebt ook rode, en is misschien ook lekker) pesto, uit een potje, erover gesprenkeld.
Dank je wel Syl, dit recept gaat in het dagkookboek, zo’n dummy vol vetvlekken, krabbels en knipsels dat altijd in de keuken zwerft en geen index heeft. Maar als ik iets zoek, ga ik gewoon even met een glaasje wijn zitten en blader door Luilekkerland. Mijn andere 3000 kookboeken blijven dan onaangeroerd in de kast.
Eet smakelijk!
Theo
Reacties