Knolselderijbladtempura

Knolselderijbladtempura.

Ze zijn er weer zag ik, knolselderij met frisse toef blad erop. Gisteren liep ik de Turkse supermarkt binnen en tussen de allemaal verleidelijk opgetaste groente lagen grote knolselderknollen met knapperig vers groen!
Van het groen kun je een heerlijk borrelhapje maken! Fris en knapperig: knolselderbladtempura! Ja, de tijd dat je met het groen weinig tot niets kon doen is voorbij.

Benodigdheden:
(rijst)meel
Peper
Water/ witte wijn of bier
Selderijblad.
frituur

Maak van water of wijn of bier, meel en peper een vloeibaar papje. Was je knolselderijblad en droog ze goed. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Haal het gedroogde blad(met steel) door het deegpapje en frituur heet goudbruin(gaat snel). Bestrooi met een beetje zeezout. Frituur niet te veel blad ineens want dan heb je kans dat de bladen aan elkaar plakken.
Smakelijk!
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee