Wespenplaag? Kruidnagelwater!!


Wespen, een plaag!

Lekker buiten zitten, drankje, hapje en een beetje kletsen. Tot er de zoemende gele verschrikking opduikt: wespen.
Allerlei tips vliegen er door de lucht maar de irritatie stijgt. Niemand zit te wachten op een dikke lip omdat hij/zij net een slokje van zijn drankje neemt als daar ook een wesp een slokje neemt en daar vreselijk de pest over in krijgt.

In mijn winkeltijd verkochten we al een mierenverdrijver waar het hoofdbestanddeel kruidnagel was. Het werkte als een tierelier. Strooi het poeder en binnen een paar uur zijn je mieren verdwenen(naar de buren, ha,ha!!). Nu blijken ook wespen een gloeiende hekel aan kruidnagel te hebben. Dat bracht mij aan het denken…..

Op ons terras hebben de wespen zich ook aangemeld, ze zitten tussen de druiven en verstoppen zich in de conifeer om zodra je buiten bent rond je hoofd te gaan zoemen. Onze honden, TNT(Terreur en Terible), begrijpen daar na 13 en 14 jaar nog steeds geen hout van en happen chagrijnig naar die gele pestkoppen. Niet beseffend dat zij de grote kans lopen om met een dikke tong of lip jankend en met de staart tussen de benen aan het kortste eind trekken.

Kruidnagel zou dus utkomst kunnen bieden!!!

Vanmiddag was het weer raak, zeker tien plaaggeesten kwamen voor de dag toen ik op het terras aan het kruiden oogsten was. Het volgende gedaan: mijn voorraad kruidnagel aangesproken en daar een handjevol van in een pannetje water gedaan en even stevig laten doorkoken. Daarna, af laten koelen en het goedje gezeefd en in de plantenspuit gedaan.
Op het terras mijn planten besproeit met dit mengsel en zie, de aanwezige wespen wisten geen raad om weg te komen!! Op naar de buren denk ik, en ook de nieuwe binnengevlogen aanvoer wisten geen raad om weer te vertrekken.

Ga naar de Marokkaanse of Turkse winkel en koop daar een zak kruidnagelen, hele. Ze verkopen ook poeder maar dat verstopt je plantenspuit. Kook een brouwsel van water en kruidnagel en laat het afkoelen. Zeef het en giet het in de plantenspuit, en dan maar sproeien!!

De laatste paar uur wel nieuwelingen zien komen, maar ook direct zien vertrekken! Na een regenbui verdient het aanbeveling de sproeiactie te herhalen! En een groot voordeel is dat kinderen, huisdieren en planten geen schade ondervinden als er van gesnoept wordt.

Mieren?? Neem kruidnagelpoeder en strooi op de plekken waar de mieren zitten!

Milieuvriendelijk en zeer probaat!

Succes ermee!

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''