Bijna 16 jaar jong! Pjotr 16 jaar!

Het feestvarken 16 jaar oud!




Ja, het s niet niks, 26 mei wordt Pjotr 16 jaar oud. Als de dag van gisteren staat mij nog het moment voor ogen dat we de hondenverblijven in Vlijmen binnenliepen en daar ‘’onze Pjo’’ aantroffen in een bak met stro en vergezeld van nog een zusje. Pjotr was de kwiekste en kwam gelijk overeind en vond het al meteen een feest.

Hij werd uit de box gehaald en daar kwam een pup van 7 weken aangewaggeld. Toen ik hem oppakte kwam het dochtertje van vier eraan en ik vroeg of zij het erg vond als we dit hondje meenamen. Dan verwacht je dat zo’n kind het liefst alle beesten zelf wil houden maar deze zei: oké, maar wel eerst centjes betalen!!

En dat is bijkant 16 jaar geleden. Pjotr heeft al van alles meegemaakt maar slaat zich overal kranig doorheen. Wat er ook gebeurde, hij herrees keer op keer. Nooit flauw, altijd doorzetten. Dat resulteert soms wel eens tot een conflict. Wat hij in dat kleine koppie heeft er niet zomaar uit gaat. Al moet hij een paar uur piepen, zeuren, in huis plassen, hij doet het zonder blikken of blozen.

Het leven is allemaal wat rustiger geworden en zijn doofheid zorgt er ook voor dat hij niet meer reageert op de bel. Onze andere teckel houd daar rekening mee. Als er gebeld wordt stuift hij blaffend op de mand af, blaft Pjotr wakker en holt weer naar de deur. Als Pjotr niet snel genoeg reageert doet hij nogmaals zijn blafsessie en houdt zich daarna bezig met de visite.

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''