Lopen als een olifant

olifant

Hallo allemaal,

Zoals jullie weten hebben wij twee, eigenwijze, oude teckels, die er voor zorgen dat we ons geen moment hoeven te vervelen. Altijd in voor een grapje, piepserenade, blafstuip of andere ongein. Het zorgt dus voor leven in de brouwerij.

De oudste, Pjotr, begint flink last te krijgen van zijn leeftijd en staat niet stevig meer op zijn achterpoot. Gelukkig is het een enorme doorzetter. Als hij iets wil, zal dat geschieden. Al duurt het de hele dag! Dus de last van die slepende poot kan hem niet deren.

affe00013

Hij loopt nog, zij het op drie poten en beklimt stoepranden en struint door bossages. Vanavond liet ik hem los lopen terwijl we een klein wandelingetje maakten. Op weg naar de garage kreeg hij ineens een bevlieging en zette het op een holletje! En hij liep weer als een half jaar geleden: als een olifant!

imagesCAY1T8UP

Een tijd geleden las ik een berichtje in de krant dat wetenschappers hadden ontdekt dat een olifant twee soorten loopjes hanteert als ze hardlopen. De voorpoten lopen, zetten stappen voor/ achter, terwijl de achterpoten gelijktijdig van de vloer komen, een soort huppel.

olifant2

Op een leeftijd van 17 jaren zit er nog leven genoeg in de oude teckel!

Theo.man

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''