Smartlink bewijst weer zijn diensten

DSCI0027

 

Het slimme gebruik van de smartlink.

Zeven jaar geleden kreeg ik door de specialist soloapparatuur voorgeschreven. Een soort van veredeld, verlengd hoortoestel. Het vergemakkelijkt conversatie in drukke gelegenheden, ontvangst radio en tv, persoonlijke gesprekken en al wat niet meer zij.

Mijn eerste microlink zeker 6-7 in dagelijks gebruik gehad, en toen begonnen de slijtageproblemen zich voor te doen. Het audiologisch centrum, waar ik naar toe moest voor een grote gehoortest, schreef na de test gelijk een recept voor nieuwe soloapparatuur, nieuwe baha en nieuw hoortoestel. Dus enkele weken later was ik technisch helemaal in het nieuw gestoken.

De smartlink is werkelijk een super stukje vakwerk! Je kunt het ding niet alleen als microfoon gebruiken, maar ook om de mobiele telefoon op je hoortoestel te ontvangen, in musea een tourguide in te pluggen en ALLES goed kunt horen.

Thuis sluit ik hem aan op de tv en zo heeft Adrie geen last van een veel te hard staande tv. Ik krijg het op de voor mij geschikte sterkte binnen en Adrie kan gewoon via de tv zijn geluidsvolume bepalen.

DSCI0028

In hotels was het altijd anders. Geen aansluiting op de tv, dus kozen we vaak voor de teletekst ondertiteling( het volume om het goed te kunnen volgen was wel erg luid). Tot pas geleden!! We waren voor een weekend in Munster en ik kwam toen op het idee om de smartlink voor de tv te leggen met de tv op normaal volume. Dat werkte PERFECT!

Afgelopen weekend zaten we weer in hotel in Nijmegen, en nogmaals de truc  uitgehaald!

DSCI0026

Dit trucje is goed om te onthouden. Gisteren hebben we gedineerd bij Het Savarijn in Nijmegen. Het was er druk. Adrie hangt de smartlink om en hij is perfect te verstaan. Overigens, we hebben uit- ste-kend gegeten daar, maar meer daarover morgen.

nl-nijmegen-savarijn-1

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''