Chocoladeletters in januari
Ieder jaar zijn ze er weer! Vanaf september staan ze in grote rekken in de supermarkt. En, ze worden dan al gretig afgenomen door de chocoladeletterschenkers. Te vroeg om te kopen? Wel nee, onze chocoladeletterschenkers weten dat de aankoop zo vroeg mogelijk moet geschieden, waarna de buit achterin de linnenkast wordt verstopt. De ware chocoladeletterschenkers geven graag een ‘’gepaste letter’’. In september zijn alle letters er nog, en krijgt Marie een M, Klaas een K en Ina een I. Je zou denken dat Ina er wel bekaaid afkomt maar er zit even veel chocolade in het doosje als de andere letters.
Toen ik deze week eens de lade onder de oven openden lagen daar nog twee letters: een zeer luxe T in een doorzichtig doosje en een P, rood doosje van Verkade.
Tijd voor een chocoladetoetje dus. Veel tijd had ik niet dus de Hemelse Modder werd overgeslagen en er werd gekozen voor een chocolade cake ( koude bereiding).
Na een kwartiertje stond de vorm in de koelkast op te stijven. Heerlijk bij de koffie!!
2 Chocoladeletters
Halve rol biscuitjes beetje grof gebroken ( geen paneermeel dus)
De rasp van twee sinaasappels
Scheutje sinaasappellikeur.
Een paar lepels room
Klontje boter
Met de koekjes hebben we het makkelijk, gewoon klein breken. Doe de chocoladebrokken in een schaal en zet deze au bain Marie. Doe er de likeur, de room, de rasp en de boter erbij. Als de chocolade goed glad is doe er dan de koekjes in en roer alles goed door. Bekleed een kleine cakevorm( 18 cm) met bakpapier en vul deze met de massa. In de koelkast helemaal laten afkoelen.
Door het gebruik van bakpapier gaat de cake makkelijk uit de vorm. Bestrooien met Droste cacaopoeder.
Je kunt er ook nog noten, rozijnen, amarenekersen, fijn gesneden vijgen door doen.
Goed weekeinde allen!
Reacties