Hij staat.

orgel thuis 2

Hallo,

Vandaag was het DE dag waarop mijn orgel thuis zou worden geplaatst. De afgelopen week hebben we nodig gehad om kasten te verzetten, behang te plakken en veel, heel veel te meten.

Vanmorgen hadden we veel hulp van onze buurman Harry, die niet alleen met zijn bus reed, maar ook het nodige sjouwwerk voor zijn rekening nam.

Terwijl we in Ossendrecht bezig waren met het inladen ging Harry naar mijn moeder en zei: komt goed, volgende week brengen we het weer terug!!

Het orgel heeft zeker 1 ½ jaar bij ma gestaan.

mr bean

Toen alle onderdelen boven waren zijn we aan de slag gegaan en begon het plaatswerk. Rond 16.00 uur stond alles op zijn plaats. Het had niet mooier gekund, de lichtlijst van messing paste prima op het front, de kleur van het hout paste goed, en het orgel werd één met de wand.

orgel thuis 1

Het voelt zo bijzonder om het orgel dan aan te zetten, en te spelen. Vanavond waren onze vrienden en benedenburen even hier om te kijken en te horen hoe het klinkt.

03]00]

Even vol gespeeld terwijl zij in hun eigen huis gingen luisteren of ze het konden horen. Het geluid is amper hoorbaar. Deze check is wel van belang, want er zijn al mensen die in de hoogste boom klimmen omdat er een piano bij de buren wordt afgeleverd, laat staan een Johannus met 9 speakers en een erg mooi, diep pedaal.

cantor 11

Fijne zondag allemaal!!

Theo.

Reacties

Jeanneke zei…
Theo, wat fantastisch voor je! Heel veel mooie en plezierige uren met het orgel, in je huis, gewenst!
Het is ook een pracht om te zien en op afstand geniet ik met je mee.
Lieve groetjes en trek alle registers maar open :>)))

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''