In de soep

tomtros

Alles in de soep.

Er zijn weken dat de vruchten des velds in grote hoeveelheden hier worden afgeleverd. Van asperges tot pompoenen, wortels, aardbeien, aardappelen, bieten, bonen in alle denkbare soorten. Deze week kreeg ik een zak met verse vleestomaatjes. Geen ‘’wasser Bombe’’ maar echt vol vlees. Er zaten een stuk of zes volrijpe exemplaren tussen die direct geconsumeerd moesten worden. Natuurlijk had ik weer eens een drukke dag en toen het volgende bedacht:

Snelle, verse tomatensoep.

rode1

Snijd de tomaten in stukken, een paprika in grote stukken, een halve ui, water naar believen en twee kippenbouillonblokjes. Als het in huis is een stengel bleekselderij.

draai

Doe alles behalve het water in de keukenmachine en zet deze aan, en laat het apparaat 3 minuten draaien.

Doe het mengsel in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Doe een koffielepel suiker in de soep om het tomatenzuur te breken. Voeg water toe en proef. Afsmaken naar eigen keuze. Als je een plantje basilicum hebt staan, smaakt dat erg lekker, maar kook dit niet mee. De basilicum verliest zijn smaak.

rentomaal

Er zit geen bal in hoor ik iemand zeggen. Daar zijn van die handige blikjes met soepballetjes! Natuurlijk zijn eigen balletjes veel lekkerder.

linie00069

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''