Op een mooie zaterdag in Delft.

 

Terras1vermeer

Op een mooie zaterdag.

Gisteren zijn we p bezoek geweest bij goede vrienden. Zij wonen in het centrum van Delft en het altijd leuk om door de stad te wandelen. Na bij gekletst te zijn liepen we de stad in om bij ‘’ ’t Vermeertje’’ te eten.

De antiek/curiosamarkt was afgelopen en verkopers waren hun niet verkochte spullen weer in kranten en kratten te pakken. Sommige tevreden maar aan sommige gezichten kon je zien dat het toch niet zo lekker gelopen had als ze hadden gedacht/ gehoopt.

delft 4

Ons tafeltje gaf uitzicht op een uitstalling van veel ‘groot werk’, stoelen, kastjes, tafeltjes, stenen beelden en het gietijzeren tuinmeubilair. Al een tijdje ben ik op zoek naar een betonnen buste voor op het terras, maar al had ik er daar eentje gezien, had ik het niet gekocht. Denk eens aan het gesjouw vooraleer dat ding in de auto ligt!! Met zijn tweeën werd alles weer in de aanhanger geladen………… de warmte en de zwaarte van de spullen zorgde voor menig zweetdruppel.

delft 2

Stel je voor dat je al maanden met twee betonnen adelaars loopt te sjorren, kar uit, kar in, kar uit, kar in.. ze had het even helemaal gehad en pakte zo’n retro keukenstoeltje (chromen poten en formica zitting en rugleuning), ze had er nog zes, en zat even uit te puffen.

delft 1

Wij hebben erg lekker gegeten, en genoten van het gezelschap. Rond 21.30 waren we weer terug thuis. Een leuke dag achter de rug! En voor deze mevrouw hoop ik dat de zaak goed gedraaid heeft.

Theo.gar301

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''