Met de Bouvrie door de jaren.

Kinderen van de tijd.

Toen ik in 1978 de winkel begon was Jan de Bouvrie volop in de mode. Alles moest wit zijn! stoelen tafels, banken, stoelen en zeker de vazen. Jaren zijn de witte vazen gebruikt maar vorige week, toen ik eens n de vazenkast keek, stond daar een hele serie ‘’witgoed’’ waar niets meer mee gedaan werd. Niet dat de vorm van de vazen mij niet aanstond maar het was ‘’het wit’’!!

Alle kleuren en stoffering zijn die van een Engelse cottage in ons huis. Rustige, warme, nazomer/ herfstkleuren, waar een witte vaas door zijn kleur misstaat. De modellen hebben de tand des tijds doorstaan maar dat felle wit……..!

koperenvaastulp1

Maar ik had al snel de oplossing gevonden! Bij de Action een spuitbus met primer gekocht en de witte vaas bedekt met een laagje primer en de volgende dag met een spuitbus ‘’koper’’ het geheel ‘’koper’’ gespoten.

kopervaas2

Een hele vooruitgang!!!!!!! Zoals je kunt zien staat het zelfs goed met een boeketje heel oude paarse tulpen. De tulpen staan al 1 ½ week! Sinds gisteren in de witte, nee, koperen vaas.

Niet alleen mooi om te zien, ook leuk om mee bezig te zijn. en…. als de mode veranderd, spuiten we het hele zaakje in een andere kleur!

Theo._THEOknipoog!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''