De grote Facebookbos Kabeltjeskrant


Jawel lieve Charloise Facebookkinderen, het gebeurt niet overal maar in het Grote Charloise Facebookbos maak je van alles mee! Zo ook vanmorgen vroeg: zo rond een uurtje of half 8 kwam er leven in de werkplaats van Ed en Willem, er werd koffie gemalen en brood gesmeerd. Terwijl elders in het Grote Facebookbos, in de Hoge Boom aan de Maas juffrouw Ooievaar haar nieuwe tablet ter hand nam om te kijken of de nieuwe fabeltjeskrant al online was. Ook verzond zij een email naar haar Japanse vriendin juffrouw Mier san, waar zij met haar nieuwe tablet het ooievaarsnest niet meer voor uit hoeft te komen. Met haar verrekijker keek zij of juffrouw Mier san al op was.

Op de Grote Open Plek, ging het Turkse praathuis al open. Bij Ed & Willem wordt andaag vegetarisch gekookt, bonenschotel, pasta de fungi en panne cotta toe. Met een flesje eikeltjeswijn best een hapje voor de zondag. Isedora paradijsvogel en Louike de Vos komen een hapje mee-eten en Isedora zou het enge bos nog doorzoeken op eetbare paddestoelen. Zij is een groot kenner van paddegestoelte en bood vrijwillig aan deze klus te klaren.
Met gevaar voor eigen leven vloog zij naar het enge bos en scharrelde een heerlijk portie paddestoelen bijeen. Thuisgekomen stond Louike al te trappelen van ongeduld want er zou gewandeld worden! Ook hond Golvo kefte: wanneer gaan we, ik moet een plasje!"
De paddestoelen moesten nog even weggebracht worden en omdat ze niet wisten of Ed & Willem nog onder zeil waren werd een appje gestuurd dat de Enge Bosse Pluk in een tasje aan de deur van de werkplaats hing. 
Dat is best te doen lieve Facebookkinderen, het Chaloise Dierenbos is een puik bosje om te wonen en je hoeft niet bevreesd te zijn dat je paddestoelen gejat worden. 
Vanavond worden de paddestoelen gestoofd, de bonen gepeld en de room gekookt. Ed & Willem nemen de stoomwet nog even ter hand om de oven goed af te stellen en dan kan het gebeuren.
De Fabeltjeskrant kreeg ook nog het bericht  binnen dat het Praathuis Koffie en Ambacht de komende weken gesloten is. Martha Lies roodbrilhamster en Gilbert de postduif zijn even aan het relaxen in het Verre Grote dierenbos, om in september weer met frisse blik iedereen te ontvangen in hun gezellige praathuis.
Zo, kijkbuisfacebookkinderen nu oogjes dicht, en snaveltjes toe, morgen is er weer een dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''