Knödel


Het begon allemaal met: waar zullen we eten voor de voorstellimg? we hadden een theatervoorstelling om 20.00 en wilden tevoren eten. nu zijn de Duitsers van ''je kunt eten wanneer je wilt,'' dus was er keuze te over. A. zocht en vond het Knödelpallast! Ja, je beleeft nog eens wat me zo'n echtgenoot. Knödelfans zijn we alles behalve.!!!
Niet moeilijk te vinden maar toch een hele trippel vanaf het U-bahnstation. een simpel bijna sjovel restaurantje doemde op in de schaars verlichte straat (Berkijn heeft erg slechte straatverlichting). We traden binnen en werden vriendelijk welkom geheten, het was er warm en iedereen, het was er druk zat tevreden aan zijn knödel te knabbelen. we kregen een tafeltje bij het raam. volgens mij serveren ze de tafeltjes voor de raam de mooiste borden eten want iedere voorbijganger kan zien wat je hebt gekregen en denkt dan: nou dat ziet er lekker uit!! ik ga ook !!!
W kregen de menukaart  en sloegen deze open. voorgerechten: knödel , hoofdgerecht: knödel, nagerecht: het verbaasd u niets Knödel .
We hielden osn aan d knödelcode dat wil zeggen 1 knödel bij ik zou wel iets lusten, 2  knödel bij ik lst wel een bordje,3 knödel HONGER , enn 4 knödel als hollebolle Gijs binnenkomt.

Een Speckknödel en een kase knödel werden besteld en een heerlijk glas Hefe van een onbekend bbrauhaus. Het bier arriveerde als eerste en smaakte heerlijk. we hadden dus een heerlijk biertje om eventueel tegenvallende knödel een zalige verdrinkingsdood te bezorgen . rondom ons werd  vrolijk gelachen en gegeten. er ware tafeltjes die voor een tweede keer bezet werden.  het moet niet gekker worden ! Daar kwaneb onze  knödel !!! een mooi bord met kraakvers sla,  heerlijke rode biet in het zuur, en een voortreffelijke zuurkool en prominent de twee door ons zo begeerde knödel . eerst maar eens met mes en vork een beetje in de knödel peuren maar er werd niets gevonden waarvan je dacht weg met die hap. we zaten immers voor de raam . er werd geproefd  ................. tja best lekker. de Speck knödel

was aan de beurt en ook deze smaakte prima. voldoende spek en niks geen vette hap. Het bijgeleverde garnituur was echt lekker. we aten ons bord leeg en  waren voldaan. het  bier was er gewoon voor de lekker. voor ons Hollanders is het geen eten voor iedere dag maar zo eens een keer, nja  best  lekker. Dan ook nog maar de dessert knödel , als we alles hebben overleefd dat gaan we door tot het gaatje! o dit was weer smakelijk!  inmiddels was het aardig volgelopen met Knödelfans en stonden er drie kinderwagens in het toch al kleine restaurantje. jong geleerd ,oude gedaan. misschien hebben ze wel baby knödel , het zou mij niets verbazen als er oplosbare knödel zijn die e in de zuigfles . Tja beste lezer, er viel niets op af te dingen en kritisch over te zijn, gewoon eens proberen loont de moeite en levert een smakelijke terugblik op een Duitse maaltijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles