Sprookjes


Sinds we in Berlijn zijn en we de Duitse tv aan hebben gezet worden we overspoeld met sprookjes. Het hele euvere van de gebroeders Grimm en andere grootheden en minder grootheden zijn verfilmd. Repelsteeltje, Nee ik ben geen kabouter in ben een aarmannetje, assepoester, doornroosje,  en er schieten bonenstaken op op de meest vreemde plaatsen. Is er een koning betrokken bij het sprookje staat hij s'ochtends op met zijn  slaapmutsje kroon en gaat in de tobbe met zijn badkroon om vervolgens met rijksappel en scepter door het kasteel te flaneren. De koningin heef een kroontje en de bevallige prinses een diadeem. En, altijd op!

De prins heeft een wit paard en valt geregeld in een plas modder. Wat daar achter zit is mij onduidelijk. Doordat de Duitsers de Adelstand hebben afgeschaft is er niets mooiers dan bronnen, graven en prinsessen te laten opduiken . Ze zijn ook helemaal in de Oranjes en weten precies wanneer Maxima welke jurk droeg en wanneer ze van diadeem wisselde, dat er diamanten zijn gebruikt uit een ander hoedje en dat de prinsesjes weer zo beeldig waren afgebeeld. Je wordt er een beetje moe van. ze denken toch hopelijk niet dat Beatrix op Drakensteyn rondsloft  op met robijnen  slippertjes,
en stiekum de kroon op haar hoofd heeft in plaats van een hoed? Er zijn meer schone jongelingen in Duitsland dan in de hele Europese gemeenschap. Ze komen uit aardappel kistjes, eieren en ploppen zo maar voor den da uit een plukje rook of rollen uit een hooimijt. De Prinses vind altijd aah prins al kost het veel moeite en veeel plassen modder. Ze trouwen ook meteen en de oude koning gaat direct met pensioen. Hij houdt zijn kroon op maar zij hermelijnen mantel hangt om de nieuwe koning. Er is ook direct een andere kroon beschikbaar die past. Nooit hebben ze er wel eentje maar zakt die over de orenvan de King to be.
SPROOKJES ! allemaal sprookjes en vooral voor ddie Wende gemaakt in voormalig Oost Duitsland . Na de Wende is West Duitsland ookk weer gaan geloven in sprookjes De koningin Merkel loopt wat schonking maar regeert on1verschrokken. Thja, sprookjes........... En Gij geleuft da?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''