Het Biebje Karel de Stoute park


We zijn weer aan een nieuw jaar begonne! dat hebben we met vuurpijlen, rotjes en gillende keukenmeiden duidelijk gemaakt. Nou is dit allemaal bejaardenvuurwerk de jeugd van tegenwoordig laat de ramen rinkelen en doen  oma  geloven dat wereldoorlog III op handen is. Nee, het is niet meer wat het was, dat de hele buurt uitliep om vuurwerk af te steken. een schoenendoos vol rotjes en gillende keukenmeiden( gillende keukenmeiden opa, werken die bij Mac Donald) en hooguit een Bengaalse vuurpot of 6 vuurpijlen.
kortom, we hadden het biebje maar losgeschroefd en binnen gezet zodat er geen vuurwerschade aan kon komen of erger, het in de hens zou gaan.
De 2e januari na het bezoek aan de schoonfamilie, gingen we gewapend met schroevendraaiers aan de gang om het park meubel terug te zetten. We waren nog maar amper bezig of de eerste buurtbewoner meldde zich. Hij had het gemist en zag ons bezig en wilde wel eens even het zijne ervan weten. Een mevrouw op de fiets met een kind achterop stopte en kwam ons ook van het werk houden. Het biebje was weg!! De mevrouw voorzag het kastje geregeld van boeken die zij op verschillende plekken in Rotterdam ging halen. Er kwam een gezin aan lopen en zo werd het toch nog gezellig!! Ik had afgelopen weken ook contact gehad met de boeken verkoop club van de Gertrudiskerk in Ossendrecht . Zij hadden een doos voor me klaar staan met de kerst boordevol erg leuke kinderboeken.Ossendrecht nog bedankt voor deze toffe bijdrage!! Na een dik half uur,niet omdat het zoveel werk was, maar meer om de toeloop was het biebje weer in vol gebruik. het koutende publiek wierp nog een blik in het kastje en en ging menig boek mee naar huis. Een positief bericht!!! Het biebje voldoet aan een grote vraag!! Voor klein en groot, arm of rijk, een boek naar je zin om lekker te gaan lezen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''