Zure bommen


Een heerlijk uitstapje gemaakt naar Berlijn en om zo voorzichtig mogelijk voor de natuur te zijn gingen we met de trein. Heel goed te doen en om het extra feestelijk te maken zaten we eerste klas. De heenreis verliep vlot en we hadden het eerste deel een coupe voor zes personen die gevuld werd met 6 mensen in vakantiestemming. de uren vlogen om, want je moet toch zo'n 5-6 uurtjes met elkaar doorbrengen. Helemaal goed dus.
Aangekomen in Berlijn waren de mensen die we tegenkwamen stuk voor stuk in Weihnachtsstimmung. Het werd dus een aangename week, we hadden redelijk tot mooi weer, aten en dronken genoeglijk en sliepen als rozen. Iedere morgen dus gezond weer op!
Donderdag was de dag dat we om 12.00 uur op Hauptbahnhof werden verwacht voor de terugreis. Een kleine overstap op hetzelfde perron was de enige onderbreking

In Hannover stapte we over op de volgende trein, een oud model met kleine eersteklas coupeetjes. Maar och, vakantiestemming, een week goede ervaringen wat zou er tegen kunnen zitten??!! Wij stapten in en de derde coupé was voor ons. We trokken de deur open en zette onze vakantiegezicht op smile, wat kan je dan nog gebeuren???
Nou, dat pakte geheel anders uit. In de coupé zaten twe vrouwen tegenover elkaar, de gehele tafel bezaaid met spullen en een blik!!!!!! Boos keken ze onze richting op, reageerden niet op onze groet, bleven alleen verstoord boos kijken wat wij van plan waren. nu wij waren van plan de twee overgebleven stoelen te bezetten, daar hielp geen boze blik tegen. We werden amper geduld maar we trokken onze olifantenhuid aan. Aan A's zijde van de coupé stonden de stoelen iets dichter opeen en toen hij ging verzitten en per ongeluk in de buurt kwam van de vrouw, maakte ze duidelijk dat de armleuning naar beneden moest. De vrouw aan mijn zijde was al helemaal verzuurd, daar kwam amper een woord uit. Ik hoorde ze mompelen heb je het koud, en er volgde een Qf$@@)$$ en het aantrekken van de jas. Toen  A even de coupé verliet greep ze haar kans en zette de verwarming hoger. Ze ging voldaan weer zitten, de overwinning smaakt zoet! Ze had alleen in de haast het hendeltje de verkeerde kant op geduwd op koelen.
De avond viel in en de coupé was niet echt op leesniveau verlicht waardoor ze moeite moesten doen om te ontcijferen wat er in de krant stond. Maar als  je je hele leven al zure bommen en gepekelde uitjes hebt gegeten doet dat er niet meer toe. De lange vrouw kreeg trek en wilde iets gaan halen in de restauratiewagon en mompelde iets over eten waarop de kleine ^(##$*##@ uitbracht en de lange terstond een menu wilde halen. Totaal zinloos, want puntje bij paaltje, hoefde ze niets, ook niets te drinken, ondertussen boze blikken werpend. Terstond wilde de lange ook niets meer en doken ze weer in de krant.
In Bad Bentheim ging de lange efe paffen en de kleine venijnige bleef ons gezelschap houden. Gezellig!! In Amersfoort verlieten we de coupé die volhing met zure dampen en stapten in de trein naar Rotterdam, wat een verademing!! Gewone mensen, en bijna thuis. de zure hap moest blijkbaar nog door naar Amsterdam. Je zult ze als buren treffen. Dan ging ik verhuizen!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''