lunchconcert


Het was woensdag en er werd een orgel lunch concert gegeven door de stadsorganist/ beiaardier meneer Bierlings.  Beslist de moeite waard om een half uurtje aan te besteden, want veel langer duurt het niet.
 Samen met orgel vriendin Aya met de bus naar de Doelen. het orgel staat in de grote zaal dus we waren erg benieuwd naar de bezetting want de grote zaal is echt een grote zaal. Het viel mee, er waren toch aardig wat orgelaars op af gekomen. we namen plaats en het concert nam zijn aanvang.  Wat doe je verder als je eenmaal zit en je je oren open hebt staan voor de muziek? Kijken! om je heen kijken!

Het imposante orgel verlicht en een spotlight op de organist de mooi orgelspel aan de dag legde. Maar........... ik begon mij te storen aan de ledverlichting die er door een handigerd was aangegd. het deed mij denken aan een ouderwets  theelichtje met van die mica ruitjes. Rood, knal  rood. De techniek staat voor niets en het zou dus erg goed kunnen  om de kleur te veranderen al na  gelang het muziekstuk. verlangt. Ik wil er geen theatherorgel van maken dat knipperend en flitsend de werken van Bach visueel verrijkt. Maar dit is het andere uiterste. Je verwacht achter het orgel front Blonde Alie of Magere Jopie, wachtend op klanten.


Ondanks de verlichting was het een mooi concert. Dank meneer Geert Bierling. Op 19 februari is er een tweede concert " de voetjes van Bach". Kom luisteren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''