Kapsalon.

 


Een lang weekend in een huis van de gemeente om rotterdam aan den lijve te ondervinden! welke ambtenaar ( echtgenoot A.) wil dat nou niet! En huis een steenworp van tramhalte Brielselaan. Een net gerenoveerd huis, voorzien van alle gemakken. De trambezorgde ons door hel rotterdamse leven en wijken. We hadden een topdag achter de rug en besloten iets te halen bij de snackbaren het thuis op te eten. Een goed 50 meter hadden we ee snackbar gezien, Rotterdam is ook van allle gemakken vooorzien! we stapten uit de tram en besloten gelijk door te lopen. Ja, hij was open maar wat vreemd, er staat een grote lichtreclame van een KAPSALON. En beetje inde bonen stonden we binnen. Het was nt druj, wij waren de enige. Er kwam een meisje met haar weerbarstge kroeshaar keurig in een kunnstig stukje kapperswerk.

A. deed de bestelling en ik keek eens rond waar de kappersstoelen stonden. Niets! misschien achter die deur. de juffrouw keek ons bevreemd aan, je zag ze denken. Nou het hoge woord kwam eruit: waar is de Kapsalon? ze schaterde het uit, de mop van de dag!! Ze vertelde wat we kregen als we Kapsalon wilde. Frietjes, salade, kaas, vleeslapjes en alles onder de grill. Daar haddden we niet van terug, als wij eens gek wilde doen namen we een sitostick of een bereklauw een kapsalon moest je in brabant niet komen.

We wonen nu 7 jaar in rotterdam en hebben van de zomer bij een Turkse zaak, VOOR HET EERSST een palsalon gegeten. Met een blikje Alfredo een top gerecht!



Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''